Foto: Anna Andersone
 
Sarunas
21.09.2021

Sarunas par kultūras pieejamību: Dārziņi, Imanta, Čiekurkalns, Mežaparks un Maskavas forštate

Komentē
4

Rīgā pēdējos gados aizvien vairāk ir aktualizējusies diskusija par apkaimju attīstību, nozīmi un lomu. Kultūra un sabiedriskā dzīve aktīvāk noris centrā, tāpēc pastāv nevienlīdzība starp centra un apkaimju iedzīvotājiem, ko pagaidām nespēj mazināt ne apkaimju biedrības, ne Rīgas dome.

Par to domājot, šajā vasarā rīkojām pasākumu ciklu "Kur jums te ir kultūra?", kura laikā tikāmies ar apkaimju biedrību aktīvistiem no Dārziņiem, Imantas, Maskavas forštates, Čiekurkalna un Mežaparka. Pasākumus veidoja trīs daļas: ekskursija pa tuvējo apkārtni, diskusija un koncerts (cikla gaitā uzstājās Edgars Šubrovskis, Sniedze Prauliņa un ansamblis "Juuk"). 

Katrā no diskusijām piedalījās apkaimju biedrību aktīvisti, vietējie iedzīvotāji un kāds Rīgas domes pārstāvis. Šajās sarunās parādījās gan kopīgas, gan individuālas problēmas, kuras apkopojot esam vērsušies pie Rīgas domes ar iesniegumu, lai rosinātu šīs problēmas risināt. 

Šeit atrodamas visu minēto sarunu teksta versijas: 

  • Diskusija Dārziņos
    Piedalās: Rīgas Dārziņu iedzīvotāju biedrības priekšsēdētāja Agita Vismane-Bitmane, Rīgas Dārziņu jauniešu domes pārstāve Elīna Krēmere, Dārziņu apkaimes iedzīvotāja Ilze Krēmere un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas Kultūras komisijas vadītāja Agnese Logina.
  • Diskusija Imantā
    Piedalās: Rīgas domes deputāte Rita Našeniece, "Riga Annenhof" biedrības aktīviste Rigonda Bērziņa, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas pārstāvis un deputāts Dāvis Stalts, kā arī LTV žurnālists un Imantas iedzīvotājs Aleksejs Dunda.
  • Diskusija par Maskavas forštati
    Piedalās: Apkaimju alianses priekšsēdētājs Māris Jansons, Maskavas forštates aktīviste Laura Akurātere-Čornija, mūzikas žurnālists un Maskavas forštates iedzīvotājs Uldis Rudaks, Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra Apkaimju attīstības un klientu apkalpošanas pārvaldes projektu vadītāja apkaimju attīstības jautājumos Marija Krasovska.
  • Diskusija par Čiekurkalnu un Mežaparku
    Piedalās: Čiekurkalna attīstības biedrības valdes locekle Sandra Feldmane, Mežaparka attīstības biedrības pārstāve Inita Andžāne, Rīgas domes direktora padomniece kultūras jautājumos Renāte Prancāne, radošo kvartālu kurators un "Free Riga" pārstāvis Kaspars Lielgalvis.

 

Publikācija ir ir sagatavota ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikācijas saturu atbild biedrība "Ascendum".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
4

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!