Pastkarte no Ķeizardārza (kādreizējais Viesturdārza nosaukums). Nezināms autors un laiks.
 
Redakcijas sleja
08.07.2022

Kur patverties no tveices pilsētā?

Komentē
1

Dārgie lasītāji, mēs gribam jūs satikt. Viens iemesls – tāpēc ka mums ir svarīgi jūs redzēt dzīvē un parunāties, uzklausīt to, kas labs, kas slikts, kas patīk un kas krīt uz nerviem "Satori". Bet – vēl būtiskāk – mēs gribam ar jums kopā piedzīvot jaukus brīžus šajā vasarā – tāpat vien, tāpēc ka dzīve jādzīvo skaisti.

Šajā sestdienā mēs – "Satori" un "Ascendum" komanda – Viesturdārzā jeb Dziesmu svētku parkā atklāsim kultūras notikumu programmu "Satikšanās vieta pie arkas".

Mēs atsaucāmies Rīgas domes iniciatīvai šovasar decentralizēt Rīgas svētkus. Lielās krastmalas ambrāžas vietā visas vasaras garumā notiks apkaimju svētki Vecmīlgrāvī, Āgenskalnā, Bolderājā, Imantā un citviet. Līdzās tiem tiek rīkoti "Prieka mirkļu parki", un viens no tiem – Viesturdārzs – ir mūsu pārziņā.

Esam noorganizējuši notikumu sēriju – katru trešdienu, dažas piektdienas, pirmdienas un sestdienas – kopsummā notiks 15 pasākumi:

9. jūlijs: svinīgā atklāšana;
13. jūlijs: ekskursija un mielasts "Zaļgalvis Viesturdārzā" ar Rvīnu Vardi un Kristu Burāni;
15. jūlijs: rīta koncerts – Anša Bētiņa un Artūra Čukura slāvu tautu dziedājumi;
20. jūlijs: pilsoniskās līdzdalības darbnīca "No jaunieša par pilsoni – kā pašorganizēties pārmaiņu vadībai?";
23. jūlijs: galda spēļu vakars;
25. jūlijs: rīta koncerts – Edgars Rubenis;
27. jūlijs: ukraiņu literatūras lasījumi ar Gunu Zariņu;
30. jūlijs: krāmu tirdziņš;
3. augusts: Artura Skuteļa un kora "Aura" koncerts + sadziedāšanās;
6. augusts: galda spēļu pēcpusdiena;
8. augusts: rīta koncerts – Staņislava Judina un Mikus Soloveja džeza improvizācijas;
10. augusts: "Satori" autoru literatūras lasījumi;
17. augusts: laikmetīgā cirka diena ģimenēm;
24. augusts: Izgāšanās stāstu vakars;
26. augusts: vasaras noslēguma Zaļumballe.

To visu rīkojam ar vēlmi satikties jaukā, patīkamā vietā, lai piedāvātu tiešām kvalitatīvus, bet vasaras karstumam un globālu problēmu nomāktam prātam piemērotus piedzīvojumus. Atklāšanas dienā kopā ar profesionāļu komandu, apkārtnes iedzīvotājiem un jebkura ieinteresēta garāmgājēja brīvu iesaisti (visi laipni aicināti!) iekārtosim Austra Mailīša, Jāņa Lielmaņa un Andra Eglīša veidoto parka scenogrāfiju, būvēsim jaunas mēbeles – solus, galdus, skatuvi, ko viscaur vasarai varēs brīvi pārvietot un pēc saviem ieskatiem lietot visi parka apmeklētāji. Pēc tam sarunā ar Austri, Renāti Lagzdiņu un Evelīnu Ozolu spriedīsim, kā Rīgas parkus varētu padarīt jaukākus. Un vēl pēc tam – Ievas Akurateres akustiskais koncerts.

Viesturdārzā – tolaik vēl Ķeizardārzā – 1873. gadā notika pirmie dziesmu svētki, kas bija tīra cilvēku pašdarbība, pilsoniska iniciatīva. Togad Rīgas Latviešu biedrības priekšnieks Rihards Tomsons pārskatā par parka svētku estrādi rakstīja: "Bija īpaša tribīne ar jumtu priekšā dziedātājiem uzcelta un priekš klausītājiem beņķi taisīti. Laicīgā koncertā tur bija sapulcējušies kādi 11 000 cilvēki un vēl atlika rūmes gan. Līdz tumsa metās tika dārzs caur glāzēm un lukturiem izgaismots." Tas mums simboliski kļuvis par atspēriena punktu. Tāpat arī mums – būs beņķi, būs dziedātāji, būs glāzes un lukturi. Būs vasaras svētki divu mēnešu garumā. Tiekamies pie arkas.

Tēmas

Henriks Eliass Zēgners

Henriks Eliass Zēgners ir dzejnieks, no 2019. līdz 2023. gadam bijis interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!