Foto: Ģirts Raģelis
 
Redakcijas sleja
24.03.2023

Par jauno redakciju

Komentē
5

Šogad aprit 20 gadi kopš "Satori" pirmsākumiem, un, manuprāt, tieši spēja mainīties un attīstīties šo žurnālu uztur dzīvu un lasītājiem interesantu. Aprīlī darbu sāks jaunā "Satori" redakcija, kur, man dodoties prom, vairs nebūs galvenā redaktora pozīcijas, bet tā vietā horizontālā struktūrā līdz ar Annu Andersoni un Andreju Vīksnu darbu sāks divi jauni redaktori – kultūras kritiķe Santa Remere un filozofs Igors Gubenko.

Pēdējā laikā, pamazām gatavojoties pārmaiņām, esam regulāri tikušies un noturējuši vairākas kopīgas redakcijas sapulces – tajās dzirdētais un pieredzētais mani no sirds iepriecina un nomierina, nostiprinot cerības par to, ka šīs pārmaiņas žurnālu varētu pacelt jaunā kvalitātē.

Santa un Igors jau ilgus gadus ir bijuši arī regulāri "Satori" autori, un viņus vieno ne tikai ārkārtīgi bagātas zināšanas plašā kultūras tēmu spektrā, bet arī spēja par tām reflektēt cieņpilni un iejūtīgi, vienlaikus ieturot spēcīgu principialitāti un aktīvi virzot feministiski empātiskas idejas. Pie tam viņi abi ir talantīgi publicisti, kuru rakstīto vienmēr esmu jutis kā izcila domas izklāsta piemēru.

Lai mazliet labāk iepazīstinātu lasītājus ar jaunajiem redaktoriem, šodien esam publicējuši sarunas gan ar Santu, gan Igoru. Tajās teiktais – cita starpā arī par "Satori" nākotni, sarunu un kritikas nozīmi – man liekas ļoti vērtīgs; ceru, ka tā šķitīs arī jums.

Tēmas

Henriks Eliass Zēgners

Henriks Eliass Zēgners ir dzejnieks, no 2019. līdz 2023. gadam bijis interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
5

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!