Blogs
28.01.2022

Koka stabiņi

Komentē
67

Ir tāda lieta kā dārza laukumiņu un taciņu izveide ar cilindriskiem koka stabiņiem. Tie var būt 15–18 cm gari un 6–7 cm diametrā. To starpas tiek piepildītas ar granti tā, lai virszemē paliek redzama tikai apaļā zāģējuma vieta. Tādi dekoratīvi dārzu laukumiņi labi piestāv zaļam mauriņam un dārza architektūrai, un katrā ziņā tie ir ekoloģiski. (Skat. pirmo un otro zīmējumu.) Tas būtu uzskatāms par ievadu.

Un, lūk, es iedomājos, ka burvīgi izskatītos neliels uzlabojums, kurš nekādi nebūtu pretrunā kopējam izskatam. Pēc manas ieceres, šie bluķīši būtu vertikāli jāsadala divās vienlīdzīga lieluma daļās (skat. trešo zīmējumu) un pēc tam rūpīgi jāsavieno atpakaļ cieši kopā ar divu nerūsējošu skrūvju palīdzību – tā, lai tur izveidotos tikko jaušams savienojums diametra veidā (skat. ceturto zīmējumu). Tas viss būtu jāpaveic laikā, kad māja tiek sagatavota pārdošanai. Laukumiņam mājas priekšā derētu ap 250–300 stabiņu.

Un nu mēs beidzot nonākam pie galvenā. Agrāk vai vēlāk jaunie mājas īpašnieki, sēžot uz dārza mēbelēm un sūcot aliņu, ievērotu šo tikpat kā neredzamo diametra strīpiņu uz stabiņiem. Un tad viņi atklātu, ka šī savienojuma līnija novērojama visiem stabiņiem. Tad viņiem būtu jāizceļ daži klucīši, lai tos tuvāk papētītu. Iedomājieties šo cilvēku galējo apmulsumu, kad viņi atklātu šīs skrūves! Tad tie tūdaļ atskrūvētu dažus stabiņus – iespējams, klusībā cerot, ka to mazajā silītē guļ zelta dālderi, bet, protams, neko tādu viņi starp šīm ideāli nogludinātajām sienām neatrastu. Viņi justos apmēram kā pirmatnējie cilvēki, kuri pirmo reizi vēro pilnīgu saules aptumsumu. Tur nevarētu rast pilnīgi nekādu izskaidrojumu, jo tāda tur nemaz nebūtu. Viņi raktu citā vietā un atskrūvētu vēl pāris desmit klucīšu. Tad jau sāktu veidoties pilnīgi neveselīga atmosfēra. Cilvēki nav gatavi tādam pārbaudījumam. Iedomājieties paši – tur būtu ap 250 klucīšu, neiedomājami ilgs un cītīgs darbs ieguldīts. Nē, tur jābūt kādai jēgai. Tos cilvēkus piemeklētu pilnīgs nervu sabrukums, un viņi nolādētu to dienu, kad iegādājās šo nekustamo īpašumu.

Cilvēki, atcerieties šo gadījumu, un es jūs aicinu būt ārkārtīgi uzmanīgiem.

Tēmas

Māris Bišofs

Māris Bišofs ir mākslinieks un ilustrators, kurš strādājis ne tikai Latvijā, bet arī Izraēlā, Francijā, ASV un citviet. Viņa zīmējumi publicēti daudzos pasaulē zināmos laikrakstos un žurnālos.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
67

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!