elizabetelizabet eli
pirms 9 mēnešiem
vai tiešām mums ir tik zema pašapziņa, ka eiropamerikas onkuļi ar profesoru grādiem , liekas kaut kas autoritāti pārstāvošs. Civilajā pasaulē vērtības balstītas uz patēriņu , pie tam bezjēdzīgu patēriņu, vēsture , kultūra un analīze bieži vien ir tikai kā smalka piedeva , lai smuki izskatītos . spēja analizēt iekš iegūtās informācijas ir apšaubāma , jo apvīta ar terminoloģijām, kuras var iztulkot vismaz 3 veidos

Mareks Niklass
pirms 9 mēnešiem
Mums latviešiem būtu jāatbrīvojas no ilūzijām, ka Rietumos kaut ko saprot labāk, īpaši mūsu pašu problēmas, raizes, šaubas. Man ir bijušas sarunas ar visādi citādi gudriem cilvēkiem Čikāgas un Lēvenes universitātēs pie kafijas tases. Viņi, protams, saprot, ka ir tādas Baltijas valstis kaut kur pie Krievijas robežas, bet nosaukt precīzi vienu konkrētu galvaspilsētu Baltijas valstīs šiem cilvēkiem ir zināmas grūtības. Arī es dažkārt esmu paklusējis dažādos starptautiskajos pasākumos, ka mums jāveido dialogs ar Krieviju, ka būtu jāieklausās EDSO rekomendācijās. Nepamet sajūta, ka arī šobrīd var sajust zināmus mazvērtības kompleksus mūsu elitē, ka tikai Eiropa mūs nepārprot, neuzskata par kaut kādiem histēriķiem.

Imants Vingolds
pirms 9 mēnešiem
Vēlētos teikt, ka ir jānoskaidro pēc kādiem kritŗijiem valstis tiek iedalītas lielajās un mazajās. Ja teritorijas platība, tad Eiropā n e e s a m maza bet skatoties no Beļģijas, Niderlandes, Dānijas, Slovēnijas, Igaunijas un Luksemburgas skatu punkta esam liela valsts. Otrs kritērijs ir cik izglītoti esam un kāda ir nacionālā pašapziņa. Skat tik kādus Dziesmu un deju svētkus spējam organizēt. Tātad esam i diženi i vareni, ka varam palīdzēt Ukrainai kā neviens, ja palīdzību mēra % no kopprodukta ko spējam saražot.

Inga Inga
pirms 9 mēnešiem
Stāsts ir teju vai biedējošs... Vai tiešām eiropieši neko nav mācījušies no tuvās vēstures? Vai tiešām topošajiem diplomātiem nemāca psiholoģiju, tai skaitā varmāku psiholoģiju?

Skudra Ivars
pirms 9 mēnešiem
Ģeopolitikai nav morālās dimensijas. Demokrātiskās pasaules līderis un "vērtību" nesējs ir tam labākais apliecinājums. Reālpolitika ir the name of the game, lai arī to, sevišķi Eiropā, mēģina slēpt liberālo/demokrātisko vērtību miglā.

jurniece
pirms 9 mēnešiem
Ļoti interesanti. Es ceru, ka šī pieredze liek aizdomāties par to, ka arī uz it kā sabiedrotajiem nevar paļauties viennozīmīgi. Un ne jau tāpēc, ka viņi kaut ko nesaprastu. Ir skaidri redzams un arī vēsture to pierāda, ka patiesi kritiskās situācijās politiķi var sākt biedroties ar jebko un tas nav izpratnes, bet gan izdevīguma jautājums. Labākajā gadījumā izdevīgums konkrētai valstij. Sliktākajā, personīgi konkrētiem politiķiem. Bet būtu interesanti zināt, vai autore ir bijusi arī Krievijā? Runājusi ar dažādiem Krievijas iedzīvotājiem vai politiķiem? Vai savas zināšanas guvusi tikai teorētiski. Uz kāda pamata tiek izdarīts secinājums, ka "mēs zinam labāk to lāci"? Šaubos vai oficiāli sniegtā informācija Rietumvalstu vai Latvijas medijos vai kādos citos oficiālos dokumentos var būt uzskatāma par objektīvu un ļaut patiesi izprast situāciju. Sāksim jau ar to, ka Krievija nav pirmā un vienīgā valsts, kas pielieto spēku savu interešu nostiprināšanai kādā reģionā. Arī pavisam nesenos laikos. Un mēģinājumi pierādīt, ka tie citi ir labāki, tāpēc viņu vardarbība ir attaisnojamāka, ir liekulīgi.

JP .
pirms 9 mēnešiem
Autore visdrīzāk nav runājusi ne ar Krievijas, ne rietumvalstu, ne iedzīvotājiem, ne politiķiem, bet ir pietiekami tuvu saskārusies ar to "lāci" aci pret aci, jo līdz šim arī dzīvojot Latvijā varēja būt lietas kursā par Krievijas noziedzīgā režīma aktivitātēm. Pieļauju, ka tu dzīvo tajā krievu šovinistiskās propagandas vidē, kura arī man nav sveša, jo sieva ir krieviete, un gandrīz visi viņas radi un draugi ir putinistikās Krievijas fani, kuri pieradināti dzīvot melos un ir gatavi attaisnot jebkuru sava elka cūcību. Teikšu godīgi, arī es pirms kara no tv par 90% biju Putin-TV klients (jo nekad neesmu bijis pults pavēlnieks), tādēļ tādi personāži kā Solovjovs, Kiseļovs, Skabejeva vai Simonjana arī man nav pasaku tēli. Šie darboņi jau sen Putina auditoriju ir morāli sagatavojuši karam, savās performancēs izmantojot pašu izdomātus melu argumentus izspēlējot varenās Krievijas ekspansiju dažādos virzienos, tādēļ pati par sevi krievu bandītiskā uzvedība Ukrainā nav liels pārsteigums. Protams, var dažādi vērtēt to pašu amerikāņu militārās intervences Lībijā, Sīrijā, Irākā vai Afganistānā mēģinot gāzt vietējos diktatorus ( objektīvi ir pārdesmit valstu, kur prasītos uzurpēušo varu valdnieku noziedzīgo visatļautību apturēt), bet tie nav salīdzināmi ar barbarisko krievu okupācijas gājienu Ukrainā.

Imants Vingolds
pirms 9 mēnešiem
Polemiķiem būtu vērtīgi izlasīt Rīgas laika 2022. gada 03; 04 burtnīcu. Tajās profesora Vladimira PASTUHOVA rakstus par Krievijas Imperiālismu un imperiālistu, kurš ģeneātiski sēž vai katrā Krievijas krievā! Visnotaļ rietumu paziciju aizstāvošais profesors bilst, ka dziļi dziļi imperiālists esot arī viņā pašā un viņš ar to neko nevarot padarīt, sēž un viss!!!

Krišjānis Zeļģis
pirms 9 mēnešiem
Paldies, interesants ieskats aktuālā problēmā! Labprāt lasītu vēl, turklāt izvērstāk.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!