Sibill
pirms 3 gadiem
"Kāpēc pašnodarbinātas personas ieņēmumi, t.sk. materiālu iegādei paredzētie līdzekļi, nevis ienākumi (ieņēmumu un izdevumu starpība), būtu apliekami ar sociālajām iemaksām?"


Koe? Nodokļus būs jāmaksā no ienākumiem, cik var lasīt ziņu portālos, nevis no ieņēmumiem.

Maija Pavlova
pirms 3 gadiem
Jums taisnība, pieņemtā redakcija plānoto normu par obligātajām minimālajām iemaksām vismaz 170 eur apmērā neatkarīgi no ienākumu apjoma izslēdza, tādēļ šis izteikums vairs nav aktuāls. Pašnodarbinātajiem, kuru ienākumu (ieņēmumu un izdevumu starpība) nesasniegs minimālo algu, būs jāmaksā 10% VSOAI pensijas iemaksām.

Maija Pavlova
pirms 3 gadiem
Paldies par komentāru, informācija rakstā papildināta!

juve
pirms 3 gadiem
Atvainojos, ja kļūdos, bet vai 170 EUR minimālās sociālās iemaksas beigās netika atceltas?

"Ar šādu vienošanos valdība atkāpusies no ieceres likt pašnodarbinātajiem, kuru ieņēmumi nepārsniedz minimālo algu, tomēr maksāt sociālo nodokli kā no minimālās algas."

https://www.lsm.lv/raksts/zinas/ekonomika/koalicija-vienojas-par-10-socialo-nodokli-pasnodarbinatajiem-ar-ienakumiem-zem-minimalas-algas.a381960/
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!