Gunta Klivere
pirms 3 gadiem
Tas, kas visu laiku tracina šajos feministu rakstos: runa it kā ir par sievietes vienlīdzību un tiesībām. Tad kā tā sanāk, ka sieviete nav atbildīga par savam izvēlēm, pēc definīcijas nevar būt ne pie kā vainīga, nekādos apstākļos nav pelnījusi nosodījumu? Kas tad ir sieviete, mazs bērns vai nepieskaitāma persona? Nevaru piekrist šādam feminismam, jo kā sieviete nejūtos ne vājāka m nedz arī dumjāka par vīriešiem. Tātad, no manis var prasīt visu to pašu, un es tādā paša mēra atbildu par savu izvēli un rīcību.

rola
pirms 3 gadiem
Šis raksts ir trāpījis desmitniekā, jo jau tagad ziņo par vardarbības pieaugumu, kas radies C-19 vīrusa radītās mājās sēdēšanas dēļ.

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Nogriezta auss ir šokējošs notikums. Izdevīga metafora.

Bet cik ātri noklusēta un piemirsta un vispār neizmantota ir medmāsas Daigas Tēraudas lieta?

Kur romāni, kur esejas par viņu?


Tai filmā par bērnu ciešanām - sievietes bijavai nubērnu sitējas vai līdzzinātājas.

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Vai piemēram. Pamēģiniet šo vardarbības pret sievieti problēmu izvērtēt preparējot jaunāko latviešu prozu. Tās taču ir mūsu sievietes, kuras nespēj, neprot,negrib sarunāties. Tās taču ir mūsu sievietes, kuras reliģiskā fanātismā apguļās misionāru pozā zem vīrieša un brēc sit mani, sit un ne par kādu naudu pašas nepiekrīt pozas pamainīšanai.

Nē - daudz par daudz vienpusējs raksts ....
Man patika Spriņģes un A.Rozes filma par bērnu ciešanām varmācībā, bet - ar noteikumu, ka filmai jābūt turpinājumam ar atbildi uz jautājumiem - kāpēc un kodarīt - līdzīgi ar šo rakstu - jā , bet ...
jābūt turpinājumam

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Nē un vēlreiz nē.
Piemēram, atbilstoši jūsu apgalvojumam vajadzētu būt tā, ka ja visi cilvēki būtu sievietes, tad agresija sabiedrībā nebūtu.
Bet tā taču nav. Skolotāju kolektīvos labi ja ir 3 vīrieši uz 10- 15 skolotājām sievietēm, bet tieši skolotāju sieviešu kolektīvi ir viena no visagresīvākajām sabiedriskajām grupām.
Kaut vai ziemā notikušās akcijas par mobingu skolās- tās taču pārsvarā bija meitenes, kuras atzinās savā varmācībā.

Šis ir tāds manu ātro emociju radīts ieraksts, bet ja es būtu pacietīga un apdomīga, pretargumentētu jums daudz " zinātniskāk"
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!