Redakcijas sleja
17.02.2023

Uzsaukums "Zaļgalvja" draugiem

Komentē
0

Nav noslēpums, ka mums jāpārdomā savas attiecības ar vidi – gan pilsētā, gan dabā. Vecos, patērnieciskos domāšanas modeļus ir grūti mainīt, un tas ir lēns process – to labi parāda ne tikai smagnējā pieeja megasarežģītām globālām problēmām, piemēram, klimata krīzei, bet arī daudz mazāka mēroga pārmaiņas, piemēram, temps, kādā cilvēciskojas Rīgas pilsētvide.

Pirms diviem gadiem, kopā ar kolēģiem domājot, kā veicināt šīs pārmaiņas, sapratām – jāļauj izskanēt pieredzes stāstiem par cilvēkiem, kas meklē jaunas formas attiecībās ar vidi: vai tas būtu pilsētas birojs, māja meža vidū, paša virtuve vai drēbju skapis. Bez didaktikas un trauksmes, bet draudzīgā, nesteidzīgā sarunā. Atbildīgas attiecības ar vidi nesākas tikai ar pudeļu šķirošanu, bet arī apzinātu izraušanos no patēriņa cikla domāšanā – rūpīgu, lēnu iedziļināšanos, atteikšanos no liekā, apklušanu un ieklausīšanos. Ar šādu mērķi pirms diviem gadiem uzrunājām jaudīgu komandu – rakstnieku Rvīnu Vardi, producenti Evu Johansoni un režisoru Uģi Olti ar "Vides filmu studiju" – un uzsākām raidījumu "Zaļgalvis".

Divu sezonu laikā iznākuši 40 "Zaļgalvja" stāsti, un, kā liecina gan skaitļi, gan skatītāju atsauksmes, raidījums ir kļuvis par gaidītu notikumu. Svētdien LTV1 ēterā sākās trešā raidījuma sezona, un, kaut arī tā būs īsāka, jaunie "Zaļgalvja" varoņi un stāsti būs ne mazāk interesanti – klimata aktīvisms, nākotnes ēdienkarte, mantu labošana, sēkla kā nākotnes valūta, ekoloģiska domāšana lielu svētku plānošanā un citas tēmas. Šajā sezonā meklēsim noderīgu pieredzi arī Skandināvijas valstīs, ko pārstāv pieaicinātie eksperti.

Taču, lai pabeigtu trešo sezonu, mums nepieciešama "Zaļgalvja" skatītāju palīdzība, tāpēc šodien sākam līdzekļu vākšanas kampaņu. Esam atraduši lielāko daļu nepieciešamā finansējuma, bet pēdējiem radījuma sagatavošanas soļiem vēl mazliet pietrūkst. "Zaļgalvja" atbalstītāji ne tikai varēs turpināt skatīties raidījumu savos ekrānos, bet iegūs arī citus labumus: Rvīna Vardes uzņemtu foto ar autora vēlējumu un parakstu, ielūgumu uz sezonas fināla sērijas skatīšanos kopā ar raidījuma radošo komandu vai pat pārgājienu dabā ar Rvīnu.

Jau nākamsezon plānojam atkal atsperties pilnam raidījuma mērogam, bet līdz tam vēršamies pie tevis, zaļgalvi – zemāk skaties "Satori" galvenā redaktora Henrika Eliasa Zēgnera un raidījuma vadītāja Rvīna sagatavoto video un atbalsti raidījumu šeit

Tēmas

Anna Andersone

Anna Andersone ir teātra kritiķe un interneta žurnāla "Satori" redaktore.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!