Klaids Kalniņš
pirms 6 gadiem
Beidzot pašiem sava "Merkele" ?!

Haris
pirms 6 gadiem
Acīmredzot tas elites resurss, no kura savulaik smēlās Tautas partija, pēc tam "Jaunais laiks" un kura pēdējās mieles vēl nosūca Zatlers, ir iztukšots
======================================
Bet pats Ījabs raksta, ka "ir bariņš tādu, kas gan var, bet negrib". Tātad "elite" būtu spējīga atjaunoties, ja vien... mēs spētu mazliet izmainīt savu kultūru. Pārstāt tik ļoti apkaroties un žultoties, kā to darām līdz šim. Ja letiņi kaut mazliet iemācītos SADARBOTIES, politikas vide pārstātu būt tāds "killing field", spējīgie pārstātu baidīties un elite spētu atjaunoties - papildināties.

Vai mēs varam iemācīties sadarboties?

Kāpēc ne? Bet tomēr visticamāk, ka tikai tad, kad atkal būs lielas, "vienojošas" ziepes - un tātad šajā ziņā jāpiekrīt Ījabam, kurš piemin "kanalizāciju". Skat. manu iepriekšējo komentāru.

Haris
pirms 6 gadiem
No tā varam izdarīt dažus secinājumus. Vispirms – uz nākamajām vēlēšanām mēs varam arī nepiedzīvot nekādus revolucionārus piedāvājumus a la Zatlers vai "Jaunais laiks", kas ar solījumiem pārkārtot visu un uzreiz nosmeltu ceturtdaļu balsu Saeimā. Tas būtu pozitīvi vērtējams fenomens: var būt, ka cilvēki, kas līdz šim ir gribējuši ikreiz dabūt kaut ko jaunu, drusku nopietnāk sāks izturēties pret esošajām partijām.
=======================================
Ticamāks scenārijs, manuprāt, būs Rīgas Domes vēlēšanu tendenču atkārtošanās - tā kā nebūs "jauno, balto zirgu", būtībā apolitiskais Zīgerista-Zatlera elektorāts nesaņems kārtējai "atmodai" nepieciešamo impulsu devu un lielākā daļa no tā neaizies vēlēt nemaz. Vēl viena daļa (maza) nolems pagaršot Ušakova piedāvājumu.

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
"vīrieši ir visu salaiduši tādā grīstē, ka ir laiks dot parullēt sievietēm. Kazi, sliktāk jau nebūs." - gribu optimistiski atgādināt - nekad nav tik slikti, lai nebūtu vēl sliktāk!
Bet par to, ka mums vairāk nav elites pārstāvju... savulaik kad mums visiem mīļais Einārs no bankas vadītāja ar lielu pompu nāca iekšā politikā, tad cienījamais politikas veterāns Leiškalna kungs, vēderu izgāzis, sava toreizējā birojā Aldaru ielā (ja atmiņa neviļ, zem šifra "Eiropas integrācija", vai kā tamlīdzīgi) pa pusi Vecrīgas dārdēja "ko tad viņš sev atradīs, cilvēku taču vairāk nav". Jāatzīst, ka Eināriņš tomēr savāca to, ko šodien dēvējam par politisko eliti. "Elites" pārstāvjus vienmēr atradīsim.

akmens
pirms 6 gadiem
Es domāju, ka mūs gaida pārsteigumi, lieli un slikti, jo tā spēle nav beigta. Otrā un trešā valsts persona sievietes. Šajā portālā vēl ņurdēja kaut ko par daiļā dzimuma nīdējiem.

GV
pirms 6 gadiem
"Kas būs tās apņēmīgās sejas, kuras salikt uz plakātiem un ar kurām masveidā saraudināt sievietes virs piecdesmit?"
seksisms+eidžisms, Ivar.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!