Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
Jā un vēl. Man ir draudzene Itālijā. Es viņu izjautāju par Dragi. Viņu premjeru. Itālija jau okt.,vai nov.sākumā saviem iedzīvotājiem sniedza atbalstu enerģētikas krīzē.
Lūk, viņa saka,ka Itālijā būšot prezidenta vēlēšannas. Ka viņa par prezidentu gribētu Mario Dragi. Bet labējie gribot veco zēnu Berluskoni.
Draudzene saka,ka ja ievēlēs berlyskoni, viņa no Itālijas aizbrauks un nekad tur vairs neatgriezīsies.

Kad izlasīju,ka 100 gr kultūras balvai nominējusi Brekti, viņa murrāli, to pašu mākslinieku, kurš ražo un tirgo pedofīliskus darbus, man sirds ditienus izlaida.

Tas nav normāli. Par brīvību nosaukt pedofīliju, mazu,neaizsargātu cilvēkbērnu ellīgu mocīšanu. Un tad pelnīt to attainojot un tad vēl rīkot atbalsta akcijas.

Uz tās Latvijas realitātes fona tādas Sofijas problēmas tiešām šķiet līmenī - kuru kleitu man šovakar vilkt...

Andrejs Upitis
pirms 2 gadiem
Brektes gadījums ir unikāls ar to, ka 1.tā nav māksla, jo pārāk primitīvs darbs 2.kritiķi ir apjukuši un paši nesaprot ir vai nav māksla. 3.viņš ir sistēmas pietuvinātais, kāpēc nezinu.

Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
Jā kad izlasīju,ka brekte nominēts balvai - pirmais,ko iedomājos - kur man aizmukt no šīs izkurtušās, nežēlīgās , alkatīgās valsts ar korumpēto jebkuras vesela saprāta robežas zaudējušo radošo inteliģenci.
Bet - kur tad nu tālu aizbēgšu. Nekur.
Un par bērniņiem varēšu vien paraudāt kā tai Veidenbauma dzejolī.

Nu labi. Basta!

Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
Vērojot,kas notiek Latvijā ar bērniem un pusaudžiem, mans vērtējums ir,ka vienīgais,uz ko var paļauties ir dievpalīgs un vienai daļai bērnu - vecāki.

Visa šīs koalīcijas burtiski policejiski čekistiskā attieksme pret skolas bērniem- jauniešiem,tad tā nespēja pasargāt pret dzimumnoziedzniekiem un kur nu vēl vienkārši pret varmākām- slepkavām.

Uz tā fona tādas Sofijas problēmas tiešām kaut kas mazs un nebūtisks šķiet,kaut gan tas noteikti tā nav. Mobings ir briesmīga lieta.

Nesen - labi, uztaisīšu vēl vienu kafiju un tad

Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
Šobrīd lasu Elenas Ferrantes Mana ģeniālā draudzene. Tā ir mana grāmata, lasu ar baigāko baudu. Bet vienu pēcdusdienu izdomāju,ka gribu paskatīties Midsammeras pirmās sērijas. Neatradu,bet zdf atradu vācu krimiķus un sāku skatīties. Un lūk, filma Pazudušais bērns. Domāju - neskatīšos. Skaidrs,ka nekas nekas labs tur nebūs. Bet acīmredzot ar mani notika tas gadījums,par kuru raksta zinātnieki,kad manu roku vadīja nevis mans es,bet smadzenes.
Un tā arī bija - 10 gadus vecu zēnu nozaga, izvaroja,nožņaudza un apraka mežā vīrietis. Feministēm barībai jāatzīst,ka baltais vīrietis,ģimenes tēvs, sabiedrībā ieredzēts.
Nāca miegs,gāju gulēt,bet pagulēt nevarēju. Sāka sāpēt galva. Viena lieta,ka sev pārmetu gribas vājumu,cita lieta,ka domāju ,vai tik smagas lietas vajag radīt un rādīt. Ā - visi krimiķi bija balstīti uz patiesiem notikumiem, ar kuriem strādājusi policija.
Un vēl viena lieta,ko es izdomāju , ir sabiedrības vispārējais pagrimums. Bauda,bauda, nauda,nauda. Apzagt, apdirst,noniecināt, nomocīt savas baudas, savu privilēģiju ,savu iedomāto tiesību uz nesodāmības dēļ.
Vienā filmā bija par 14 gadīgu Neli,kuru noslepkavo. Viņa atteikusies pārgulēt ar veikala apsargu,kurš viņu pieķēris luksusveļas zādzībā un par nenodošanu policijai pieprasa seksu. Mājās meitenei ir kontrolējošs ,pat varmācīgs tēvs. Un atkal tas pats - bauda un nauda.

Kā ir Latvijā? Amatpersonas, politiķi ,ieskaitot,vai pateicoties levita aicinājumam sev būtiski paaugstināja algas, valsts finansējumu. Vienlaicīgi naudu atņemot nabagiem, izglītībai,medicīnai un policijai. Par lielajiem satiksmes negadījumiem nu jau katru otro reizi ziņo,ka šoferim nebija tiesības. Cilvēki brauc bez tiesībām,jo valstī Ceļu policija ir padarīta tikai par līķu savācējiem.

Ko ar visu garo penteri gribu teikt, ka ir jau labi,ka Sofijai ir labi,bet Latvijā tas īsti nav iespējams,jo esam varas pārāk notrulināti, amoralizētu, debilizēti, radikalizēti.

Lasījāt nra.lv par prezim levitam veltīto akcinu Ziedo prezidentam? Izlasiet komentārus. Cik tajos ir daudz akla,trula naida. Arī truls antisemītisms.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!