Rita Kasa
pirms 4 gadiem
Paldies par rakstu! Tas piedāvā pārdomu vērtu skaidrojumu par to, kāpēc konservatīvas normas pārmāc liberālās. 

knaģis
pirms 4 gadiem
Kaut vienu teoloģisku argumentu, lūdzu! Ar apgalvojumiem no sērijas "teoliģiskās domas attìstība" un 90% mūsdienu luterāņu dara X nebūs līdzēts. Ir arī tādas "luterāņu" baznīcas, kuras svētī viendzimuma laulības vai vispār atturas no jēdziena "grēks" lietošanas sprediķos. Nu un?

avral avral
pirms 4 gadiem
Šī uzruna šķiet veltīta LELB sinodei. Jo diez vai sekulārās, nekristīgās sabiedrība daļas nostājai "sieviete mācītāja" jautājumā vispār ir kāds svars; tas nav jautājums, kuru izlemj LV pilsoņi vai nevalstiskās organizācijas; turklāt šai sabiedrības daļai baznīcas kā tādas un mācītāji/mācītājas, un viņu sniegtā pastorālā aprūpe lielākoties nav vajadzīgas. Un diez vai uzruna ir veltīta citām kristīgajām konfesijām, jo tās nav komūnijā ar LELBĀL *nevis* sieviešu ordinēšanas dēļ, bet pavisam citu, vēsturiski daudz dziļāku - teoloģisku, doktrinālu, ekleziālu iemeslu dēļ.
Savukārt, ja šī uzruna ir veltīta LELB sinodei, tad es šaubos, vai tā tur gūs panākumus - viena vienīga iemesla dēļ, proti, LELB ir reliģiska, konkrēti, kristīga baznīca. Un attiecīgi argumenti, kuros viņi būtu gatavi klausīties, ir reliģiski, konkrēti, kristīgi, un, vēl konkrētāk, balstīti Rakstos. var mēģināt apiet faktu, ka Kristus par apustuļiem izvēlējās tikai vīriešus, var mēģināt apiet Pāvila nostāju, iedziļināties agrīnās baznīcas vēsturē, u. tml., tā būtu interesanta saruna. LELB sinodi neiedvesmos apelēšana pie tādiem konceptiem kā feminisma panākumi 20. gs. (baznīca ar paša Kristus vārdiem ir dibināta kā pretmets sekulārajai, pagāniskajai pasaulei un domāšanas veidam), pie tā, ka mācītāja amats būtu pielīdzināms uzņēmuma vadītāja amatam un, tā kā pusi no uzņēmumiem LV vada sievietes, tad, lūk, arī reliģijām vajadzētu sekot šim piemēram (idem), un viņiem liksies šaubīgs pats rūgtuma pilnais sauciens "ir cilvēki, kas mani neatzīst par mācītāju" vairāku iemeslu dēļ, bet jo īpaši tāpēc, ka tajos pašos Rakstos nemitīgi tiek sludināts: nepaļaujies uz šīs pasaules atzinību un nemeklējiet to.
In Domine.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Autore nav ņēmusi vērā faktu, ka esam čekistu sabiedrība.

Šonakt sapņoju, ka Silvija Brice feisbukā ierakstījusi, ka Latvija ir saņēmusi tikai pusi no pasūtītās cukura kravas. Mani šis sapnis tā satrauca, ka kafiju neiedzērusi , es skatīju FB. Bet nē - Brice visperfektākā čekistu - skaldi un valdi garā 101.reizi sludina latgaļu pārākumu pār citu novadu iedzīvotājiem.

Inteliģenta dāma, talants, ne velti savulaik čekistu vervēta - nesaprot Bruce, ko dara? ! Saprot un perfekti saprot.

Mums ir nu jau simtiem dabas aizdardzības ekspertu, bet izrādās , ka koku izciršana un ķīmijas lietošana Latvijā tikai palielinās - jo vairākk sludinātāju, jo sliktāki rezultāti , lai skan vārdi un noslēpj darbus ?
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!