Ance An
pirms 2 gadiem
Paldies par šo rakstu. Uzrunā. Tik vienkārši un  cilvēcīgi. Ar dakšiņu līdz uzvarai! 

Yolp+ Ujm Lop
pirms 2 gadiem
"Kāpēc?" - tas ir šķietami necils jautājums. Tāds var cilvēku nokaitināt, apgalvos bērnu vecāki. Vai Jūs jau ir nokaitinājuši?
Atcerieties AI-kā-sāp? Bet programmas? Redziet tām patika fakti, jo ar apzinātību un tātad nozīmēm bija "nekāda darīšana".
Tomēr bērniem, kā izskatās, bija daudz darīšanas ar apzinātību. Liekas, ka šādas tādas darīšanas ar apzinātību bija tiem vecākiem, kurus aiz skaudības mēdzam saukt par milzīga pacietības mēra bagātinātiem.
Un ir grūti interesēties par kopīgo dažādu kultūri izpratnē par ciešanu klātbūtni to vēsturiskajās mēslainēs, kamēr nesaproti, ka ne mēs bet valdošo sociālo grupu pārstāvniecība nosaka - interesēties vai neinteresēties - katrā atsevišķā mēslaines evolūcijas posmā.
Iemetīsim aci zem mums piedāvātā mēslaines paklājiņa karmīnsarkanā. Liriešu skanējums "vācil" nozīmē "svešs cilvēks". Jā, tehniski tas varēja būt pat nēģeris. Diemžēl, par to mums nav ne mazākās saprašanas.
Bet karēļu "kriev" ir vārds, kādā dēvēja Latgaļu kopienu, kad tā vēl nemita ārpus LV teritorijas, kā tagad, bet gan tagadējā Kolkas-Dundagas-Talsu apkaimē. Patīkamu piezemēšanos!
Izmantojot nelielu reklāmas starpbrīdi, gribam pareklamēt plašu iezemēšanās funkcijas darbinātāju klāstu: himalaju sāls, dūmakainais kvarcs u.c., ko Jūs noskaidrosiet patstāvīgi. Kamēr Jums neliekas saistoši iegādāties kaut ko no EMF aizsardzības līdzekļu sadaļas amazonē, šie palīdzēs tikt vaļā no noguruma prātā un ķermenī.
Kad reklāmas pauzes beidzas, dzīve atkal iet uz priekšu. Tāpēc sociālā grupa "C" (no Zaķusalas) cenšas neatpalikt no dzelzaviešiem, kas kā "A" iedomājušies nosakām citiem toni. Skarbi, ka viņu Domu laukā kā mājvietā nav novērojamas sociālas grupveida vienotības - tāda lūk vēsturiska netaisnība. Protams, kamēr Jums šķiet ka korporāciju milzeņi taisnīgi darbojas caur zaķiem!
Ziniet, politologi līdzās programmēšanai joprojām plūc studentu pūļu uzmanību. Jūs neticēsiet, bet tur ir kas kopīgs. Mācību spēku dzirnakmeņi mals šos cilvēkus tik tālu, kamēr jebkura ilūzija izvērtēt notiekošo caur nozīmēm, būs aizstāta uz orientēšanās spēju pēc faktiem (piedošanu,- gribējās uzrakstīt "paktiem").
Un rodas pamatots jautājums, kā nodrošināt cilvēku videi, kas kaut reizi dzīvē "dodas uz Romu", parastu cilvēku netraucētu publisku komunikācijas sistēmu. Un mēs atkal vēršamies pie faktiem un nozīmēm.
Mūsu uzmanību saista nepilns četr-simtnieks vārdu un vārdu savienojumu. Kas teica, ka nozīmēm, ar kādām mēs operējam jāsakrīt ar viņējām. Jūs esat interesējušies, kāda ir aktuālākā žurnālistikas definīcija? Bet speciāli sagatavotiem cilvēkiem vārds "vēlēšanas" nozīmē "apziņas dzēšana". Katrs, kas pabijis Romā, domā savādāk. Tā nu mēs sēžam un runājam šķietami par vienu un to pašu, bet viņi, lūk, dodas ekskursijā uz Zoo.
Kāda persona izrādīja interesi par "latviešu sieviešu" attieksmi pret svešiniekiem. Jūs zināt, cienītā, mēs labprāt Jums izsmeļoši atbildētu uz šo jautājumu, bet diemžēl radio sāka raidīt ātrāk (1928.g.), nekā 15% no šīs teritorijas iedzīvotāju parādījās iespēja to klausīties (1968.g.). Klīst baumas par avīzēm, bet tās bija tik iecienītas, ka kopējā tirāža līdz pat 1968.g. nepārsniedza 3800 eksemplārus. Padomāsim: iespējams, ka žurnāls "Atpūta" varēja ko mainīt... Nu jā, bet to kā "mēslaines virzītāju" saražoja tikai 1978.g. un tikai tāpēc, lai lapas paspēj nodzeltēt, kamēr tiks uzsākta izplatīšana 1998.g.
Bet varbūt Jums saprašanu viesīs apzināšanās, ka vienkāršie cilvēki nebija parakstījušies uz sociālo grupu tehnisko iespēju demonstrējumiem no lielās izstādes, bet militāristi slepkavot vienkāršos cilvēkus devās bez izkārtiem karogiem. Tāpēc cilvēki mira neko nenojaušot. Tāpēc izstāsīt Jums neviens nevar, jo līdz 1937.g. šajā teritorijā dzīvojošajiem cilvēkiem bija gaiši mati, bet speciāli apmācīti cilvēki mums neko nestāsta par nosirmošanai pretējiem procesiem.
Bet šī atbilde var kādam izskatīties par īsu. Sanāk, - tāds īss "kāpēc?". Tāpēc piedāvāsim ieskatu starptautiskā spēles "monopols" analogā, kas tiek graizīta aprindās, par kurām jau ir bilsts vārds. Tā ir lomu spēle. Tāds kā teātris, kur laicīgāk ieradušies aktieri iegūst labākās lomas, bet kavētāji savā starpā sadala pārpalikumus. Spēlē ir novērojama stagnācija, kas līdzinās šādai analoģijai: "mūsu režisors ir apsēsts ar Zelta zirgu". Vai tas Zelta vai Trojas zirgs, spriediet paši.
Arī šosezon te (kā visur citur) piedāvājumā ir vecās labās lomas: -opozīcija; -sekošana kaimiņu modei; -nacionālisms; neitralitāte; -industrializācija; -kopējā prāta ieviešana; -senais stāsts jeb imperiālisms; -lepnums par Senčiem.
Šeit prasās kāda liriska atkāpe par burtiem. Viegli iegaumēt ABCDEF, bet pievērsiet uzmanību dakterīšiem no "G", nejaušu slepkavību arhitektiem no "N", kā arī kopēja prāta grupai no "U". Kā mēs jau zinām, burtu ir vairāk nekā mētājas alfabētā, gluži kā skaņu, kuru pētniecībai mēs iesakām atvēlēt vairāk laika. Katrai kultūrai bija savas skaņu definīcijas. Ar tām pietika, lai radītu un attīstītu valodu. Bet skudriņām vajadzēja alfabētu.
Šoreiz te arī pieturēsim!

Olga Prikule
pirms 2 gadiem
Sveiki visiem, esmu zaudējis naudu tik daudzām kompānijām, kuras ir uzdevušās par īstiem aizdevējiem, bet visas manas pūles ir bijušas veltas, esmu zaudējis vairāk nekā 35 000 eiro viltus aizdevējiem, kuri apgalvo, ka viņi nav. Līdz brīdim, kad mans draugs iepazīstināja mani ar īsto aizdevēju, ar kuru es sazinājos, un es veiksmīgi saņēmu no viņa aizdevumu tikai 48 stundu laikā, es ieteiktu ikvienam, kurš meklē aizdevumu, bez bailēm sazināties ar viņiem pa e-pastu: [email protected]
Whatsapp +447883183014
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!