jurniece
pirms 2 gadiem
Atvainojos, nesapratu, kāds ir raksta mērķis? Konstatēt, ka visā civilizētā pasaulē būtisks sabiedrību vienojošs elements ir talkas, bet latviešiem -naudas vākšana darbabiedru jubilejām? Maldināšana. Lai neteiktu skarbāk. Visāda veida talkas(kartupeļu, siena, mēslu u.c) arī latviešiem ir sena trādīcija, kas redzams no klasiskās literatūras darbiem. Visāda veida brīvprātīgas kopā strādāšanas un atpūšanās pasākumus nesenā vēsturē pie mums pasludināja par padomju laika atlieku. Bet tagad mēģina pasniegt kā kaut ko , protams, no ASV nākušu, kas tāpēc bez šaubām ir piekopjams. Bet teorija, ka jebkuru labu ideju var novest līdz absurdam ir palikusi. Pašreizējā Lielā talka daudzveit jau pārvērtusies par formālismu ar atkritumu maisu uzskaitīšanu. Un daudzos atkal iedzinusi riebumu pret talkām kā citu radīto mēslu savākšanu.
Un savas zemes aizsargāšana no iebrucēja, manuprāt, ir pašsaprotama lieta, nevis kāds pasākums apbīnošanai no malas. Tā liekulība publiskajā telpā un runās ir apriebusies.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!