Dace Kuske
pirms 6 gadiem
Pēdējo rakstā minēto smaržu es dēvēju par slieku smaržu. Pēc lietus tās izlien uz trotuāriem un rīko sacīkstes.

nantra
pirms 6 gadiem
Centrā gaiss šķiet ne pēc kā nesmaržo. bet toties Brasa ir smaržu ziņā labākā vieta Rīgā, man šķiet. tur meža kapos ceriņi zied un ir tā dzelzs un rūsas smarža no sliedēm... var saostīt gan pilnīgus laukus, gan pilnīgu industriālās vides smaržu buķeti un tas pats arī skaņās. mainot guļamtelpu mājā var vienu nakti klausīties lakstīgalas un nākamajā mehāniskus klaudzienus no rūpnīcām . ārkārtīgi iedvesmojoši

Wolfs
pirms 6 gadiem
Jā, protams. Savu bērnību vadīju Kmarkša (Ģertrūdes) ielā, netālu no Avotu ielas. Smaržas? Trūdošs koks kāpņu telpā, parketa vasks istabās, malkas un skaidu smarža pagrabā, kur mēs to zāģējām un skaldījām.

Jā, tad vēl kaķu piegānīta smilškaste, kur bērni varēja pa šo dzīvnieku fekālijām spēlēties. Vēl tagad atceros, kā cepot smilšu kūku, es biju ieguvis tai neparasti aromātisku garnējumu. Kopš tā laika man riebjas kaķi – veltīgi tas dzīvnieks tagad cenšas te pielabināties.

Jā, vēl, protams, reibinošā ceriņu ziedēšana pavasaros, un sētā izžautie palagi un segu konverti, kas oda pēc tīrības – man tā likās. Varbūt tagad teiktu, ka tās tak ir parastās veļas ziepes! Tomēr visvairāk palikuse atmiņā spodrā istabiņa, kur dzīvoja kāda veca sieviete. Mēs, bērni, viņu saukājām par Tantiņu. Viņa mūs aicināja iekšā un cienāja ar cepumiem vai kādiem vēl tur cepumiem, jo pate ārā nekad negāja. Tur oda pēc vecuma. Drīz viņa nomira.

(Atvainojos, ka tā izplūdu - pats negaidīju, ka tā panesīsies).
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!