akmens
pirms 7 gadiem
Es atvainojos, bet par lugas līdzdalībnieku nevajag kļūt - mēs baudām dzīves dramatismu tikai tad, kad stāvām no tā malā (vērojam no malas). Aristotela katarse ir metama miskastē, jo kad cilvēks redz to, ko viņam nav jāredz - pakāršanu, galvas nociršanu - viņam rodas agresivitāte un seksuālās emocijas.
Nežēlība un seks ir cieči saistīti savā starpā.

akmens
pirms 7 gadiem
Es gribētu pateikt, ka XXI gadsimtā cilvēki ir apsēsti ar mītiem, tapēv Viljama darbi ir tik ļoti aktuāli. Īstenībā ir radusies doma, ka Makbets nedarīja tādas lietas, kādas viņām piedēvēja Viljams. Bet mīts ir primārs, un to traktēt ne kā mītu nav iespējams. Kas attiecas uz jautājumiem, tad tie sasniedz savus mērķus tikai tad, ja tiek rastas (izprovocētas) atbildes uz tiem. Es gribu piebilst, ka Ļevs Tolstojs nesaprata, ka Šekspīrs rakstīja mītus un tāpēc lamāja viņu. Es to Makbeta iestudējumu, protams, neredzēju, bet zināmas nojausmas par to man ir.

dukurs
pirms 7 gadiem
nu vai zini zane...
parīt MAKBETA pirmizrāde Valmierā-a tu uzraksti tik aizraujošu recenziju par britu MAKBETU!
Tagad Valmierā gribēsies redzēt kaut ko tik pat aizraujošu...
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!