PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI
Juka Lājarinne
0Sirgstošā miesā sirgstošs gars
Esam ieraduši domāt par sevi, citiem cilvēkiem un citiem dzīvniekiem kā indivīdiem: viens gars vienā miesā, vesels vai slims – viens organisms. Šādu domāšanas veidu vajadzētu apšaubīt. Ķermeni apdzīvo un tā funkciju regulēšanā piedalās ne tikai tā nominālais īpašnieks, bet arī daudzi citi organismi.

Krišjānis Zeļģis
2Kaujas zirdziņi
Bārā ienāk taksists, bērnudārza direktore, mežinženieris, žurnāliste, vidusskolēns, IT speciālists, mēbeļu dizainers, dzejnieks un leļļu teātra aktieris. Tas varētu būt kādas anekdotes sākums, tomēr tieši šādi cilvēki veidoja manu nodaļu Zemessardzes pamatmācību nometnē.

Sarmīte Kolāte
1Un kur tev ir kapi?
Tas, vai un kā kupravieši atšķiras no Maltas iedzīvotājiem un vai tiešām Bauskā iecavniekiem ir bīstami rādīties, būtu vēl jāpēta, taču dati liecina – nereti lokālās identitātes var būt spēcīgākas nekā piederība valstij, nerunājot par Eiropas Savienības botiņām vai pasaules pilsoņiem.

Elvīra Šimfa
1Visu frontei, visu uzvarai!
Kāpēc sociālo problēmu aktualizācija Latvijā bieži kļūst aizdomīga un apliecina valstij nelojālu un nepatriotisku pozīciju? Patriotisms un rūpes par katra indivīda labklājību ir parādības, kas nav obligātā konfliktā, tomēr to attiecībām ir liels konflikta potenciāls.

Astra Spalvēna
1Nacionālā virtuve trīs stāvos
Jāņos mūs vieno siers un alus, neatkarīgi no tā, par ko kurš ir balsojis. Mēs esam tie, kam ir kopīga valoda, mēs nēsājam tautastērpus un ēdam līdzīgu ēdienu. Viņi, svešie, runā nesaprotamā valodā, ģērbjas, ēd un dzīvo citādi. Ēdiens ir mūsu nacionālās identitātes daļa.

Sabiedrība
27.07.2018
0
Par droši kontrolētu ēšanu