Komentē
0

Frederiks un Beatrise Butkeviči ir māsa un brālis, kuri arī piedalījās "Satori" "Ar bērniem" organizētajā bērnu literārājā konkursā "Mans sapnis".

Frederikam ir seši gadi. Viņš ir "Lego" fans. "Lego" kluči mājās ir visur - istabās uz grīdas un zem gultas, uz palodzēm, dažkārt arī vecāku apavos. Viņš pārdzīvo, ka veikalos vairs nav nopērkami "Lego Bionicle" roboti. Patīk atklāt jaunas spēles tēta telefonā, mācās skeitot un taisa eksperimentus. Kad izaugs liels, strādās "Lego" rūpnīcā vai būs dārgumu meklētājs.

Sapnis "Sprādziens Ņujorkā"

Visa Ņujorka bija no LEGO. Atbrauca tanks, kas izskatījās kā īsts, un tēmēja uz bibliotēkas augšu. Es tur ieraudzīju kādu skrienam. Viņš bija aparātveidīgs, un es sapratu, ka tas ir citplanētietis. Tanks izšāva ar lielgabala lodi pa aparātveidīgo citplanētieti, un ēka gruva man virsū. Es nenobijos, jo to neredzēju, bet mani izglāba LEGO cilvēciņš – ugunsdzēsējs. Un mēs kopā uzbūvējām sagrauto ēku.

 

Beatrisei ir astoņi gadi. Viņa ir pirmklasniece kādā Rīgas skolā. Sapņo par savu suni. Vai vismaz jūrascūciņu. Melnais kaķis Džipsis ir pats par sevi un ar Beatrisi īpaši spēlēties negrib. Patīk zīmēt un dejot. Mērķis vasarai - iemācīties šaut ar loku.

Sapnis "Tilts"

Saulainā, siltā dienā kopā ar vecākiem un brāli gājām uz kino. Pienācām pie tilta, gara un liela. Paskatījos lejup, man sareiba galva, un es kritu... Bet pēkšķi mani satvēra zila roka. Paskatījos augšup un ieraudzīju, ka tas ir kaķis! Viņš bija viscaur zils un tērpies smilšu krāsas kreklā. Viņš izskatījās lepns, jo izglāba mani. Bet tad viņš paslīdēja, un es atkal kritu lejā, kopā ar zilo kaķi. Un šoreiz uztraucos vairāk, jo kritu pa priekšu un kaķis taču neprot peldēt. Bet tad viņu satvēra melna roka. Tas bija melns kaķis ar spīdīgām acīm. Viņš kļuva par Latvijas slepeno varoni.

Frederiks un Beatrise Butkeviči

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!