Aurea
pirms 7 gadiem
Sanāca kopā "pareizie" un pateica, kā ir patiesībā (bet piekrītu malvai, ka neko daudz jau tā arī nepateica)! Jo tie "pseido" nav pat pieaicināmi, jo defoltā nevar būt ne loģiski domājoši, ne intelektuāli, ne normāli cilvēki. Kaut atrastos kāds, kurš spēj izskaidrot to, ka patiesība ir pa vidu, ka viss nav tik vienkārši, kā tiek malts un malts uz riņķi.
"Pareizo" problēma ir tā, ka viņi nav iedziļinājušies otrā pusē un ļoti primitīvi to kritizē. Pēc šādas diskusijas tie aiziet mājās ar domu - re, cik labi parunājām (ar tikpat gudriem cilvēkiem kā es) un nostiprina savu neapgāžamo pārliecību. Labi, ka bija vismaz viens, kurš kaut nedaudz kustināja to laivu no miera stāvokļa.

Luka
pirms 7 gadiem
Bija interesanti, bet šī tēma galvenokārt skar medicīnu, tādēļ žēl ka netika uzaicināts mediķis. Tieši tie varētu pastāstīt cik tādi pseido speciālisti var būt kaitīgi. Ja kādam paliek vieglāk, ja vēršas pēc padoma par savām ikdienas likstām pie zīlnieces vai mācītāja, nu tā viņa darīšana. Cita lieta ārstēt vēzi ar sodu, pat izglītoti cilvēki visā nopietnībā tic tādiem murgiem. Nu, nepamatojas antidepresantu efekts tikai placebo! Placebo vienmēr ņem vērā klīniskajos pētījumos. Antibiotiku lietošanu mūsdienās samazina, jo ir izveidojusies rezistence, t.i., mikrobi ir pielāgojušies un kļuvuši izturīgāki, tomēr bez tām mēs daudzi nemaz nebūtu nodzīvojuši līdz pieaugušo vecumam. Ja, kāds atbildēs jebkad uz globālajiem jautājumiem par visuma, visa dzīvā rašanos, smadzeņu sarežģīto darbību u.c., tad tā noteikti būs zinātne.

Version
pirms 7 gadiem
Misāne "Cilvēks jau arī mācās no tā diskursa, kas viņam ir apkārt, – ja tev visu laiku stāsta, ka tev ir pavasara nogurums, beigās tu to arī dabū."


Ja tev visu laiku stāsta, ka dzimumam nav nozīmes, tad to tu arī zaudē.

martell
pirms 7 gadiem
Ja tev visu laiku stāsta, ka dzimumam nav nozīmes, tad to tu arī zaudē.
=============================
Protams. Mūsdienās bagātai līgavai uz dzimumu neskatās..

Pastnieks
pirms 7 gadiem
Vjačeslavs Kaščejevs: [..] No pietiekami lielas datu kopas es varu uzrakstīt programmu – dod man pietiekami daudz aktieru un sociāli nozīmīgas statistikas, un vienmēr būs kāds līkņu pāris, kas sakritīs perfekti!

Tāda programma jau ir, rekur lapā var atlasīt korelācijas pēc vēlmes. Un no turienes arī, cik zināms, ņemts piemērs par Keidžu.

http://tylervigen.com/discover

dzimmijs13
pirms 7 gadiem
Nedaudz atļaušos iespraukties par ģenētiski modificēto pārtiku, abstrahējoties no neauglīgas diskusijas vai tā ir vai nav bīstama (pārāk īss laika posms), nedaudz savādāk - tās aizstāvji to pamato ar nepieciešamību pabarot arvien vairāk pieaugošo cilvēku skaitu. Labi, bet ko darīsim ar vēl lielāku skait? Šī pārtika varbūt spēs atrisināt problēmas ar šodienas cilvēku daudzumu. Saulainajā nākotnē ierobežosim dzimstību - bet kāpēc domājam ka tad cilvēki tam piekritīs, ja nepiekrīt šodien? Nākotnē cilvēki būs savādāki? Tam nu gan neticu! Un vai ģenētiskā pārtika arī tieši neveicinās vēl lielāku dzimstības pieaugumu?

akmens
pirms 7 gadiem
Я не я, я другой

Эту лошадь, как Калигула, я сделаю сенатором,
А из тех мартышек сделал Дарвин Чарльз людей.
Рок не судил мне встретиться с диктаров диктатором,
Чьим прадедом не пожелал стать гениальный гей.
25.09.16

akmens
pirms 7 gadiem
Augsti godātie kungi un cienījamā dāma, Zinātne un pseidizinātne ir nevis starpība (разность), bet atkārtojums.Tas nozīmē, ka zinātne un maldi izmanto vienus un tos pašus jēdzienus DAŽĀDĀS sistēmas. Piemērs: Ptolemeja geocentriskā pasaule ir maldi vienā sistēmā (astronomijā) un patiesa citā sistēmā, proti, cilvēku eksistences būtība liek domāt, ka mēs dzīvojam pasaulē, kuras centrs ir Zeme.
Astronomija (zinātne) rada murgainu ideju par Marsa kolonozāciju, kam nav ne vajadzības, ne iespēju.
Mūsdienu filosofi radīja lamu vārdu PLATONIZĀCIJA, kas parāda nepareizu faktu interpretāciju, piemērs: neirobiologi opere ar 100 miljardiem neironu savienojumu. Ko tas dod labu?
Es teikšu, ka jālamā nevis pseidozinātni, bet PROFĀNO izglītību, kas iemāca domāt ar stereotipiu, ar šabloniu palīdzību. Jo pseidozinātni RADA PAŠI ZINĀTNIEKI (Sic).

malva
pirms 7 gadiem
``Ja datus moka pietiekami ilgi, tie atzīs jebko`` Un ``visi smejas`` :) Un vēl piebilst: ``Precīzi!`` Tautās runā arī: ``Ilgstoši atkārtoti meli kļūst (tiek uztverti) par patiesību.`` Vai - skaitļi nemelo, meļi skaitļo. Bet par diskusiju radās tomēr iespaids - garas runas par neko. Kaut kas par viskautko riņķī un apkārt. Tipa - tā runā Anglijā, tā runā Vācijā... Atcerētos visi ( diskutētāji, zinātnieki, farmaceiti, dakteri, salonu īpašnieki, ... mēs katrs), ko runā tepat Latvijā, nebūtu vajadzības tērēt laiku garām liekām diskusijām. Un Latvijā runā: ``Ej, bērniņ, taisnu ceļu, Runā taisnu valodiņu. Tad Dieviņš palīdzēs Taisnu mūžu nodzīvot.`` Bet to jau skolās nemāca (paldies Dievam - sāk mācīt ģimenēs).
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!