In Memoriam
12.02.2021

Miris komponists un pianists Čiks Korea

Komentē
0

Šā gada 9. februārī mūžībā devies leģendārais komponists un pianists Čiks Korea (Chick Corea), liecina viņa oficiālajā "Facebook" kontā publicētā informācija.

Pasaulē slavenais džeza mūziķis miris 79 gadu vecumā no retas vēža formas, kas tikusi atklāta novēloti.

"Savas dzīves un karjeras laikā Čiks novērtēja jaunrades un spēles prieku un brīvību. Viņš bija mīļotais vīrs, tēvs un vectēvs, lielisks mentors un draugs daudziem. Ar saviem darbiem un laiku, ko viņš pavadīja pasaules turnejās, viņš iedvesmoja miljoniem klausītāju," teikts atvadu paziņojumā.

Sēru ziņā, kas publicēta "Facebook", iekļauti arī paša meistara atvadu vārdi saviem kolēģiem, draugiem un klausītājiem: "Vēlos pateikties visiem, kas bija klāt manā ceļojumā un palīdzēja mūzikas ugunij spoži degt. Es ceru, ka tie, kuriem ir vēlme spēlēt, rakstīt, uzstāties, vai kā citādi izpausties, to arī darīs. Ja ne sevis, tas visu pārējo dēļ. Un ne tikai tāpēc, ka pasaulei ir vajadzīgs vēl vairāk mākslinieku, bet arī tāpēc, ka tas sagādā lielu prieku.

Un maniem brīnišķīgajiem muzikālajiem draugiem, kas man bijuši kā ģimene, tā ir bijusi svētība un gods spēlēt kopā un mācīties no jums. Mana misija vienmēr bijusi nest radošuma prieku, kur vien tas ir iespējams. Un esmu to darījis kopā ar visiem māksliniekiem, ko tik ļoti apbrīnoju. Tā ir bijusi manas dzīves bagātība."

Čiks Korea (1941-2021) savas muzikālās karjeras laikā bija kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem 20. gadsimta mūziķiem un komponistiem. Viņš muzicējis kopā ar leģendāro Mailzu Deivisu, bijis pie "fusion jazz" žanra šūpuļa, virkne viņa kompozīciju kļuvušas par džeza standartiem, bet kopš 1968. gada viņš piedalījies vairākos simtos dažādu ierakstu. Čiks Korea vairāk nekā 60 reižu ticis nominēts "Grammy" balvai, kā arī 23 reizes to saņēmis.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!