Photo: Dana Trippe.
 
Aktualitātes
16.04.2024

Rīgā uzstāsies amerikāņu mūziķis Devendra Banharts

Komentē
0

"Hanzas Peronā" 31. jūlijā notiks slavenā amerikāņu mūziķa un kolorītā mākslinieka Devendras Banharta koncerts. Izdevniecības "Mexican Summer" mākslinieks, kurš Latvijā līdz šim vēl nekad nav viesojies, Rīgā prezentēs savu jauno albumu "Flying Wig".

Iedvesmojoties no "Grateful Dead" un Kobajaši Issa haiku, Devendras jaunais desmit ierakstu izdevums tika ierakstīts Topangas kanjonā esošā studijā, kas kādreiz piederēja pašam Nīlam Jangam. 

"Devendram Banhartam ir viss, lai pasaules mūzikas kritiķi viņa priekšā noliektu galvas, – lieliska balss, modes ikonas cienīgs izskats, krāsaina biogrāfija, ko jau tagad varētu apkopot grāmatā, pārsteidzoša muzikāla daudzveidība, lieliska harisma, laba humora izjūta, daudz paziņu un, protams, unikāls pasaules redzējums un skanējums. Devendra Banharts ir viens no ievērojamākajiem vārdiem savā žanrā mūsdienu mūzikas industrijā – mūziķis ar izcilu talantu un izskatu," stāsta rīkotāji.

Devendram ir savi trumpji, turklāt tie ir vairāki – lieliska balss, lipīgas melodijas, atbruņojoša sirsnība, autentiskums, estētika un citas laba izpildītāja īpašības. Mākslinieka fani, kas izkaisīti viņa dzimtajā Amerikā, Londonā vai Sidnejā, apstiprinātu, ka viņam nekas cits nav nepieciešams. Šī koncertturneja ir visa Devendras Banharta radošā ceļojuma retrospekcija. 

Teksasā dzimušais un Venecuēlā uzaugušais Devendra Banharts ir pieradinājis Kaliforniju un šobrīd pavada savas dienas Losandželosā. Devendra atrodas nepārtrauktā kustībā jau vairāk nekā 20 gadus un, atsakoties un tomēr atkal atgriežoties pie alternatīvās mūzikas un folka, pastāvīgi izmēģina jaunas platformas savām idejām. 

Rīkotāji aicina: "Devendras Banharta mūzika ir domāta cilvēkiem, kuri vēlas atrauties no ikdienas un atrast burvību vienkāršās lietās. Ir patiešām vērts iepazīt šo mākslinieku un piedzīvot viņa koncertu dzīvē. Mums ir sajūta, ka šis būs viens no skaistākajiem vasaras sezonas koncertiem Rīgā. Devendra Banharts un viņa pavadošie mūziķi uz skatuves liks jums brīnīties, iesaistīties un sniegs jums patiesi estētisku mūzikas baudījumu. Nāciet un izbaudiet!"

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!