Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
28.03.2024

"Aleponijā" uzstāsies duets no Ņujorkas – Gabriels Zukers un Atila Garfašs

Komentē
0

Bārā "Aleponija" 2. aprīlī uzstāsies starpžanru mūzikas duets no Ņujorkas, kurā ietilpst pianists un vokālists Gabriels Zukers (Gabriel Zucker) un bundzinieks Atila Garfašs (Attila Gyárfás). Viņu daiļrade apvieno popmūziku, improvizāciju un tā saucamo "radošo mūziku".

Garfašs un Zukers kopā rada mūziku kopš 2017. gada. Viņu darbi sapludina skanisku un ritmisku brīvību ar kompleksām, maksimālistiskām kompozīcijām. Tās robežojas no abstraktām atkāpēm līdz sava veida "dziesmām", un ir interesantas ar specifisko veidu, kā šos abus elementus līdzsvaro. 

Duets debijas albumu "Cities and Deserts" 2022. gadā laida klajā izdvniecība "Hunnia Records". Medijs "Avant Music News" to raksturoja kā "savdabīgu, avangardisku un tehniski orientētu veikumu", taču arī uzsvēra tā emocionālo efektu. 

Kāds cits visai pazīstams Gabriela Zukera ieraksts ir 2018. gada albums "Weighting", ko izdeva leģendārais frīdžeza leibls "ESP Disk", un kurā cita starpā piedalījās arī Makārtura "Ģēniju granta" laureāts, bundzinieks un komponists Taišons Sorejs (Tyshawn Sorey). Laikraksts "New York City Jazz Record" to nodēvēja par "gada debiju", savukārt "AllAboutJazz" to ierindoja starp gada labākajiem ierakstiem. Zukers ir Jeila universitātes absolvents, un ir uzstājies tādās avangarda koncerttelpās kā "The Stone", "Roulette" un Kārnegija zālē. Viņš publicē mūziku arī ar savu lielformāta ansambli "The Delegation" un sadarbojas ar alternatīvā "r'n'b" dziedātāju "L'Rain". 

Gabriels Zukers ir pazīstams arī kā citu komponistu mūzikas interprets – 2018. gadā viņš atskaņoja kādreizējā "Skaņu meža" viesa un Džona Keidža līdzgaitnieka Frederika Rževska (Frederic Rzewski) skaņdarbu "Squares", un medijs "New York Classical Review" to atzina par vienu no gada nozīmīgākajiem koncertiem. Sekojošajā gadā Zukers koncertēja, izpildot Olivjē Mesiāna (Olivier Messiaen) darbu "Vingt Regards Sur L'Enfant Jesus".

Atilla Garfašs ir ungāru izcelsmes bundzinieks, kas specializējas brīvajā improvizācijā un mūsdienu džezā. Viņš ir sadarbojies ar tādiem mūziķiem kā Aleksandrs fon Šlipenbahs (Alexander von Schlippenbach), Seižiro Muraijama (Seijiro Murayama) un Ralfs Alesi (Ralph Alessi). Kopš 2020. gada viņš pasniedz džeza bungu spēli Ferenca Lista Mūzikas akadēmijā.

Pasākums ir daļa no nepieradinātās mūzikas biedrības "Skaņu mežs" rīkotās koncertsērijas "1-2 cauri!", biļetes iegādājamas pie ieejas koncertā. 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!