Ar bērniem
15.05.2013

Mans aizstāvja sapnis

Komentē
0

Rūdolfs Rudzītis arī piedalījās "Satori" "Ar bērniem" organizētajā literārajā onkursā bērniem "Mans sapnis". Rūdolfam ir astoņi gadi. Viņš mācās Vecpiebalgas vidusskolas 2. klasē un mūzikas skolā. Rūdolfa ārpusskolas dzīve ir ļoti intensīva, jo viņš arī sporto, dejo un dzied. Īpaši viņam patīk dziedāt zēnu korī. Vairāk par visu Rūdolfam patīk skatīties multenes, viņam ir milzīga multeņu kolekcija un viņš seko līdzi arī visiem jaunumiem šajā jomā kino. Rūdolfs ir sapņotājs un fantasts arī ikdienā. Bieži vien ir aizsapņojies un katrs jautājums ir jāuzdod vairākas reizes, līdz var cerēt uz atbildi.

Mans aizstāvja sapnis

Es esmu Latvijas aizstāvis un atpūšos muzejā. Pieeju pie Ēģiptes stūra, tur pamostas mūmija. Viņa man saka – tuvojas milzīgas briesmas. Tas ir pirmais atbildes gabaliņš. Man ir jāatrod visi atbildes gabaliņi, tad MILZĪGĀS briesmas varēs pieveikt. Mūmija saka, otrais atbildes gabaliņš ir uz Rīgas pieminekļa. Es uz sava moča braucu līdz Rīgas piemineklim. Ieraugu mazu papīrīti, kur rakstīts – trešais atbildes gabaliņš ir Igaunijā, tur pieminēts arī astoņkājis. Es uz sava moča braucu līdz lidostai. Nonāku Igaunijas galvaspilsētā. Ieraugu pārdevēju, kurš pārdod visādas vēstules. Es nopērku vienu vēstuli. Tajā rakstīts, ka milzīgo briesmu pavēlnieku sauc ZZZondars. Ceturtais atbildes gabaliņš ir Zviedrijā. Braucu ar igauņu moci līdz ostai, ar kuģi peldu uz Zviedriju. Ieraugu mākslas muzeju. Pie vienas bildes ir vienkārši balts papīrītis. Tur rakstīts, ka piektais un pēdējais atbildes gabaliņš ir Vācijā un milzīgās briesmas būs pēc divām stundām. Ar zviedru moci braucu līdz karabāzei un laižu ar zemūdeni uz Vāciju. Nonāku galvaspilsētā. Tur notiek Oktoberfests, es nopērku kliņģeri un kausu kvasa, kliņģerī ir mazs papīrītis, tur teikts – milzīgās briesmas var apturēt, tikai neielaižot ZZZondaru Latvijā. Es ar vācu tautasvāģi braucu līdz lidostai. Nonāku pie LATVIJAS, pie ūdens robežas ir ZZZondars ar milzīgām briesmām un divi viņa rokaspuiši. Viņš saka – nav jēgas pretoties, jo viņa rokās ir jaudīgs ierocis. Man uzbrūk rokaspuiši. Es izvelku savus latvieša zobenus un abus mierīgi pieveicu. ZZZondars nobrīnās un šauj uz mani, bet esmu veikls. Ar zobeniem viņu uzveicu, viņš un milzīgās briesmas pazūd uz visiem laikiem. Mani sveicina kā varoni un saka, ka esmu ne tikai Latvijas aizstāvis, bet visas pasaules glābējs.

Mans sapnis beidzas. Bet piedzīvojumi ir neremdējami.

 

Rūdolfs Rudzītis

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!