Foto: Ģirts Raģelis
 
Sarunas
20.10.2023

Jana Kukaine: feminisms, kas nāk no ķermeņa

Komentē
0

Mākslas zinātņu doktore, mākslas kritiķe, filozofe, kuratore un feminisma teoriju pētniece Jana Kukaine šogad aizstāvēja promocijas darbu par feministisko mākslu postsociālismā. 

Jana jau senāk rakstījusi, ka feminisma laiks ne pasaulē, ne Latvijā nav homogēns – pastāv dažādi atskaites punkti, strāvojumi jeb tā sauktās "feministiskās intereses salas" un to arhipelāgi, no kuriem daži ir gluži neizpētīti, aptumšoti un necaurredzami. Pie šādiem mazzināmajiem apgabaliem pieder arī Latvijas māksla. Savā promocijas darbā viņa ir devusies ilgā izpētes ekspedīcijā uz šo teritoriju un par tajā pieredzēto – viscerālo, aptumšoto, ikdienišķo un afektīvo – podkāstā ar viņu sarunājas "Satori" redaktore Santa Remere.

Ar Janas Kukaines "Satori" publicētajiem rakstiem var iepazīties šeit, bet senāka videointervija ar pētnieci skatāma šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!