Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
28.03.2024

Ģertrūdes ielas teātrī notiks diskusija "Stiprināt balsis: kā izstāstīt sieviešu stāstus?"

Komentē
0

Ģertrūdes ielas teātris 1. aprīlī plkst. 18.00 aicina pievienoties feministiskai apaļā galda diskusijai "Stiprināt balsis: kā izstāstīt sieviešu stāstus?". Diskusijā piedalīsies Latvijas Jaunā teātra institūta mākslinieciskā vadītāja un festivāla "Homo Novus" līdzkuratore Santa Remere, publiciste un dzejniece Katrīna Rudzīte, arhīviste un pētniece Līga Goldberga. Moderatore – igauņu režisore Barbara Lehtna. Pasākums notiks angļu valodā, tiks nodrošināts tulkojums latviski.

Diskusijā "Stiprināt balsis: kā izstāstīt sieviešu stāstus?" tiks pētīti veidi, kā stāstīt sieviešu stāstus uz skatuves, rakstītajās lappusēs, interneta vietnēs un citur. Daloties pieredzē, dalībnieki pētīs stratēģijas, izaicinājumus un iespējas veidot naratīvus, kas rezonē ar autentiskām sieviešu dzīvēm.

Kā stāsta pasākuma organizatore un moderatore Barbara Lehtna, doma par apaļā galda diskusijas veidošanu radusies no viņas pašas teātra prakses, kuras centrā ir stāstu stāstīšana feministiskā atslēgā. "Manuprāt, feministiskais diskurss Latvijā šobrīd ir ļoti interesantā punktā. Tiek publicēts daudz tekstu, iznāk vairākas feministiskas teātra izrādes, un, manuprāt, tas liecina par vēlmi runāt par sieviešu stāstiem, tāpēc tagad ir lieliska iespēja uzdot sev jautājumu, kā to darīt un kā to darīt labi," saka Lehtna.

Diskusijas dalībnieces pievērsīsies terminoloģijai, meklējot parādības, apzīmējumus un atslēgvārdus, lai runātu par sieviešu pieredzi, kā arī dalīsies ar savu profesionālo pieredzi, ikdienā strādājot ar sieviešu stāstiem. Pasākumā aicināti piedalīties gan profesionāļi, gan zinātkāri domātāji. Dalība pasākumā ir bez maksas, iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!