Foto - Ģirts Raģelis
 
Sarunas
27.02.2013

Ja vecāki ies uz teātri, tad arī bērni ies

Komentē
0

Varis Klausītājs ir tā saucamais freelance mākslinieks, kurš darbojas kā aktieris dažādos improvizācijas teātra projektos un izrādēs, kā arī vada pats savu "Zīmējumu teātri", kurā pamatā tiek iestudētas izrādes ģimenēm ar bērniem. Vara Klausītāja izrādēs galvenais aktieru izteiksmes līdzeklis ir zīmēšana, gleznošana un dažāda veida papīra apstrāde. Pagājušajā gadā "Zīmējumu teātra" izrāde "Dzejtaurenis" saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu nominācijā "Gada izrāde bērniem vai jauniešiem". Varim pašam nav bērnu – viņš domā, ka varbūt dzīves piepildījums ir nevis tad, kad cilvēkam ir daudz bērnu, bet tad, kad cilvēks vienkārši ir labs. Tomēr bērniem iestudēt izrādes ir daudz vieglāk, jo viņi ir atklātāki par pieaugušajiem. Intervijā Varis stāsta par zīmēšanu un to, kāpēc bērniem ar vecākiem ir jāiet uz teātri. Intervija – Dace Jaunupe-Bargā. Video – Ģirts Raģelis.



Varis Klausītājs: "Mēs teātrī dziedam, un nevienam nevienu brīdi nerodas jautājums, vai dziedāšana kaut kādā veidā disonē ar teātri. Ir pat koncerti, kas notiek teātros un kur izpildītāji ir aktieri un aktrises. Tāpat ir arī ar dejošanu – neviens nebrīnās, ka teātra izrādē aktieri pēkšņi sāk dejot, un ir arī dejas izrādes, kurās galvenais izteiksmes līdzeklis ir tieši deja. Tas vairs nav pat teātris, bet tā jau ir dejas izrāde. Tagad ir pienācis laiks arī zīmēšanai – zīmējums tiek nevis uznests uz skatuves, bet tiek tur zīmēts, tas tiek radīts. Tur ir daudz nezināmu un negaidītu pavērsienu, kad zīmulis vai ota slīd pa papīru un zīmējums top skatītāju acu priekšā."

Īpašs paldies labdarības veikalam "Otrā elpa", kas ļāva intervijai notikt "Otrās elpas" bibliotēkā.

Tēmas

Varis Klausītājs

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!