Ilustrācijas autore: Elīna Brasliņa
 
Aktualitātes
23.03.2020

"Satori" podkāstu turpina sarunas ar Saules pētnieku Artūru Vrubļevski un rakstnieku Rvīnu Vardi

Komentē
0

Klajā nāk divas jaunas "Satori" podkāsta epizodes – raidījuma "Sargiet galvas" centrā šoreiz ir Saule, par ko stāsta astronoms un prestižā Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta doktors Artūrs Vrubļevskis, savukārt "Satori" literatūras podkāstā klausāms Rvīna Vardes dokumentālais stāsts "Noskatīties visu ārprātu" un saruna ar autoru.

Vai Saules aktivitātei bija loma tajā, ka uz Zemes sākās dzīvība? Kā uz Zemes nonāca mums nepieciešamās vielas, kā izveidojās apstākļi, lai notiktu īstās reakcijas un attīstība? Par šiem un citiem jautājumiem podkāstā "Sargiet galvas!" ar raidījuma vadītājiem Ivaru Ījabu un Ventu Zvaigzni sarunājas astronoms Artūrs Vrubļevskis, kurš ieguvis doktora grādu vienā no pasaules prestižākajām augstskolām – Masačūsetsas Tehnoloģiju institūtā ASV un veicis pētījumus plazmas fizikā un materiālu fizikā. Pašlaik viņa darbavieta ir Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs, kur Artūrs Vrubļevskis pēta Saules magnētisko lauku, piemēram, meklē atbildi uz jautājumu, kā rodas tā saucamais lēnais Saules vējš. Šādas zināšanas ļaus labāk prognozēt notikumus uz Saules un nodrošināties pret magnētisko vētru radītajām sekām.

Savukārt "Satori" podkāsta literatūras sadaļā autora lasījumā dzirdams Rvīna Vardes pieredzes stāsts par apziņas paplašināšanas iespējām, ko sniedz interneta dzīlēs rodamais ārprāts. Šoreiz lasījumam seko arī "Satori" galvenā redaktora Henrika Zēgnera saruna ar autoru.

"Satori" podkāstā klausāma gan jaunākā literatūra, gan spilgtākie "Satori" autoru raksti par dažādām tēmām. Tāpat reizi mēnesī turpinās iznākt "Satori" podkāsts "Sargiet galvas!", kurā Ivars Ījabs un Vents Zvaigzne sarunāsies ar Latvijas zinātniekiem.

"Satori" podkāsts ērti klausāms "Spotify", "Podbean", "Apple Podcasts" un citās podkāstu platformās. Jaunākās podkāsta epizodes meklējamas arī "Delfu" podkāstu sadaļā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!