Attēls: "Unsplash.com".
 
Aktualitātes
23.04.2024

Sestdien notiks gājiens solidaritātes izrādīšanai ar palestīniešiem

Komentē
0

Sākoties Neatkarības laukumā un beidzoties pie Izraēlas vēstniecības, 27. aprīlī plkst. 12.00 notiks gājiens Palestīnas atbalstam. Rīkotāji norāda, ka akcijas mērķis ir izrādīt solidaritāti ar Palestīnas civiliedzīvotājiem, pieprasīt pastāvīgu pamieru un pārtraukt notiekošo genocīdu Gazā, kā  arī mudināt Latvijas valdību atjaunot ANO Palestīnas bēgļu palīdzības un darba aģentūras finansējumu un stingri nosodīt Izraēlas veikto vardarbību pret palestīniešiem okupētajās Palestīnas teritorijās un ārpus tām. 

Turpinājumā rīkotāju uzsaukums.

"Genocīds Gazā turpinās jau septīto mēnesi. Tikmēr lielākā daļa sabiedrības tajā noraugās  klusējot. Diemžēl kopš iepriekšējā gājiena, kad aicinājām sabiedrību iestāties par mieru  Palestīnā un nosodīt Izraēlas izmantoto kolektīvā soda pieeju, situācija Gazā un Rietumkrastā ir  tikai pasliktinājusies. Kopš 17. februāra ir nogalināti vēl ap 5000 palestīniešu, no kuriem ir ap 1000 bērnu, kopējam mirušo skaitam pieaugot līdz 33 494 (statistika no 4. aprīļa). Tiek  nogalināti civiliedzīvotāji, mediķi, žurnālisti, NVO darbinieki. Izraēlas blokādes izraisītais bads Gazā ir sasniedzis katastrofālu līmeni. Civiliedzīvotājiem trūkst ne tikai ēdiena, bet arī dzeramā  ūdens, medikamentu un citu izdzīvošanai nepieciešamu lietu.

27. janvārī Izraēla izvirzījusi apsūdzības, kurām vēl aizvien trūkst konkrētu pierādījumu, pret ANO Palestīnas bēgļu palīdzības un darba aģentūras darbiniekiem. Neraugoties uz ANO  Palestīnas bēgļu palīdzības un darba aģentūras ātro reakciju uz izvirzītajām apsūdzībām,  tostarp atlaišanu un izmeklēšanu, lielākās donorvalstis un arī Latvija ir iesaldējušas maksājumus, veicinot humānās krīzes saasināšanos Gazā. Tie ir būtiski, lai nodrošinātu Gazas iedzīvotāju pamatvajadzības. Mēs pieprasām valdībai nekavējoties atjaunot ANO Palestīnas bēgļu palīdzības un darba aģentūras finansējumu un norādīt finansējuma  apturēšanas pamatojumu. Kā arī mēs nosodām un pieprasām Latvijas valdībai nosodīt Izraēlas nespēju īstenot ANO Drošības padomes rezolūciju, kas pieprasīja tūlītēju pamieru un steidzamu  humānās palīdzības apmēra palielināšanu Gazā. ANO Drošības padomes rezolūcija ir  juridiski saistoša, tādēļ starptautiskajai sabiedrībai jāveic jēgpilni pasākumi, lai atvieglotu  palestīniešu ciešanas un aizstāvētu viņu tiesības. 

Gājiena dalībnieki aicina valsts amatpersonas, medijus un iedzīvotājus rast sevī empātiju pret palestīniešiem, kuri šobrīd cieš šausminošas grūtības, nosodīt Izraēlas pielietoto kolektīvā soda pieeju, nespēju īstenot ANO Drošības padomes rezolūciju un pieprasīt ANO Palestīnas bēgļu palīdzības un darba aģentūras finansējuma atjaunošanu."

Gājienu rīko kustība "Par brīvu Palestīnu".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!