Aktualitātes
29.11.2019

"Satori" uzsāk jaunu podkāstu; pirmās tēmas – klimats un bezatkritumu dzīvesveids

Komentē
0

Portālā "Satori" un platformā "Podbean" pieejamas pirmās 12 podkāsta "Satori" epizodes, kurās autoru lasījumā klausāmi klimata pārmaiņām, videi un bezatkritumu dzīvesveidam veltīti raksti.

Nav nekāds noslēpums, ka klimata pārmaiņas ir viena no sarežģītākajām mūsdienu pasaules problēmām, tāpēc šajā podkāstā seši autori – filozofs Artis Svece, vides aktīvists Edmunds Cepurītis, publiciste Sarmīte Kolāte, biologs Indriķis Krams, zero waste entuziaste Baiba Petrenko un dizaina domātāja Jeļena Solovjova – reflektē par dažādiem klimata pārmaiņu aspektiem: individuālo un politisko atbildību, filozofu lomu sabiedriskā viedokļa veidošanā, uzticamas un precīzas informācijas nozīmi un citiem, savukārt ar savu pieredzi, domājot par bezatkritumu dzīvesveidu un ieviešot to savā ikdienā, zero waste dienasgrāmatā dalās publiciste Sandra Mētra.

12 podkāsta epizodes veido portālā publicēti raksti, ko ierunājuši to autori. Podkāstu sev ērtā vietā un laikā iespējams klausīties gan "Satori" mājaslapā, gan platformās "Podbean.com", "Spotify" un "iTunes".

Ļauns un labs dizains klimata pārmaiņām // Jeļena Solovjova

Šajā sērijā par to, kā no automašīnu izmešiem gatavota tinte, maksājumu kartes, kas novērtē iegātāto preču ietekmi uz dabu, un citi labā dizaina piemēri var palīdzēt cīņā pret klimata pārmaiņām.

Vārdnīca klimata krīzei // Edmunds Cepurītis

Latviešu valodā trūkst viegli pieejamu avotu, kuros interesentiem būtu iespējams ātri iepazīties ar svarīgāko klimata jautājumu skaidrojumu.

Tad nu par pašu svarīgāko – punktu pa punktam šajā sērijā.

Klimata cilvēciskā seja // Artis Svece

Kāpēc globālā sasilšana ir tik politizēta? Visticamāk, tā ir daļa no pašreizējiem kultūrkariem, kuros mēģinājumi ierobežot cilvēku pieeju dabas resursiem tiek skaidroti kā privileģētās, izglītotās, savā "burbulī" dzīvojošās elites kārtējais uzbrukums "tautai", lai kas ar to būtu domāts.

Mēs visi nevaram būt Grēta // Baiba Petrenko

Mēs visi nevaram būt Grēta Tunberga. Un visiem nav par viņu jājūsmo. Taču ikvienam ir rīcības potenciāls, un šodienas realitātē no indivīda rīcības līdz globālai kustībai ir viens solis.

Lai dzīve būtu zaļa un skolotājiem alga // Sarmīte Kolāte

Mēs neesam iemācījušies domāt par cilvēku kā daļu no vides un dabas. Šajā sērijā par vides problēmām mūsdienās un nepieciešamajiem risinājumiem.

 

Zero waste dienasgrāmata // Sandra Mētra

Sešu mēnešu garumā publiciste, filozofe un visādi citādi parasts cilvēks Sandra Mētra no nulles pozīcijas mēģināja saprast, kas ir zero waste jeb bezatkritumu dzīvesveids un kamdēļ to vajadzētu praktizēt. Vai varbūt nevajadzētu.

1. daļa

2. daļa

3. daļa

4. daļa

5. daļa

6. daļa

Līdz ar klimatam veltīto ciklu "Satori" aizsāk regulāru podkāstu veidošanu, ko jau drīzumā turpināsim ar jaunām tēmām un viedokļiem. Sekojiet jaunumiem "Satori" mājaslapā un sociālo mediju kontos!

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!