Sarunas
15.12.2023

Mežzinātnieks Māris Laiviņš sarunu ciklā "81+"

Komentē
0

Publicējam trešo sarunu ciklā "81+", tajā Eva Johansone sarunājas ar mežzinātnieku Māri Laiviņu. Visas "81+" sarunas skaties šeit, jauna saruna – katru piektdienu. 

Māris Laiviņš (81) ir viens no vadošajiem Latvijas zinātniekiem bioloģiskās daudzveidības un meža ekosistēmu izpētes jomā. Bioloģijas un ģeogrāfijas zinātņu doktors, Latvijas Universitātes profesors un institūta "Silava" pētnieks. Vēl būdams ģeogrāfijas students, Māris Laiviņš uzsāka zinātnisko darbību, dodoties uz Irkutsku, kur Sibīrijas un Tālo Austrumu Ģeogrāfijas institūtā veica pētījumus par Rietumsibīrijas mežu ģeosistēmām un augāja un augšņu ģeogrāfiju. Pēc atgriešanās Latvijā pētnieciskā darbība saistīta galvenokārt ar mežiem, Moricsalu un Ģeobotānikas laboratoriju, kuras galvenais pētījumu objekts ir Latvijas augāja klasifikācija un ģeogrāfija. Laiviņš dibinājis un ir galvenais redaktors periodiskam zinātnisku rakstu krājumam „Latvijas Veģetācija”, kas ir vienīgais šādai tematikai veltītais zinātniskais izdevums. Viņa vadībā notikušas daudzas bioģeogrāfiskas ekskursijas un semināri gan studentiem, gan veģetācijas pētniekiem. Tie palikuši atmiņā kā aizraujoši ceļojumi ne vien Latvijas ģeogrāfijā, bet arī kultūrā un vēsturē. 

Šī ir trešā no septiņām sarunām "Satori" ciklā "81+", kurā žurnāliste Eva Johansone sarunājas ar dažādiem cilvēkiem, kas sasnieguši devīto gadu desmitu – par paveikto, saprasto, sapņiem un nākotni. Jauna saruna katru piektdienu "Satori.lv" un Satori jūtūba kontā "Satori sarunas". 

Sarunu cikls "81+" tapis ar "KRASO Foundation" atbalstu.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!