dzimmijs13
pirms 7 gadiem
Nu ta neko, paldies par apgaismošanu!

dzimmijs13
pirms 7 gadiem
vvinlv 1 - lai kā, bet tomēr jāatzīst ka pēc viņa nodalīšanās sākās.
Pag, bet vai tad viņš nebija anglikānis, un ar Ārija idejām vien personīgi aizrāvās? Ariānisma restaurācija jau vienalga neiespējama. Bet par to nestrīdēšos, neesmu iedziļinājies.

dzimmijs13
pirms 7 gadiem
Lieliska intervija! Ne vien par lielisko panākumu, bet arī par paredzamajiem atklājumiem, kā tumšās matērijas konstatēšanas nepieciešamību, un interesanti par "ēteru". Jā, tikai nedaudz - jā, Ņūtons nodalīja fiziku no filozofijas, un abas šīs disciplīnas līdz ar to bija atdalītas. Bet, vai parādoties kvantu fizikas nenoteiktībai, atkal neveidojas abu šo disciplīnu nosacīta saplūsme? Jo ja rezultāts un novērotājs savstarpēji atkarīgi, tas ļoti atgādina Nagardžunas mācību... Arī pat matēriju, kas ir matērija, "viss ir svārstības" taču var būt kā "viss ir tukšs no pašnoteiktas esības" nosacīts analogs.
Starp citu, ar nelielu smaidiņu, protams, bet pat "Einšteins uzminēja" - jā, jā, pamatojot ar skrupuloziem aprēķiniem, jā, bet principā kaut kā nedaudz atgādina - atklāsmi.
Bet lai kā, galvenais - apsveicu fiziķus!

akmens
pirms 7 gadiem
Četrdimensiju telpas-laika kontinuumu rada Saule. Eiklīda ģeometrija ir fikcija - tā it kā eksistē, bet būtībā neeksistē. Amerikāņu Vojadžeri nevar iziet no Saules sistēmas, jo aiz tās robežām nav telpas. Es saprotu, ka melnie CAURUMI ir kaut kas a-la Eiklīda ģeometrijas veidojumi. Ja jūms nav slinkums, apgaismojiet mani šajā jautājumā.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!