Sarunas
08.12.2023

Farmaceite Vija Eniņa sarunu ciklā "81+"

Komentē
0

Publicējam otro sarunu ciklā "81+", tajā Eva Johansone sarunājas ar farmaceiti Viju Eniņu. Visas "81+" sarunas skaties šeit, jauna saruna – katru piektdienu.

Vija Eniņa (82) ir farmācijas doktore, kura visu dzīvi popularizējusi ārstniecības augus, rakstot grāmatas un mācot studentus par ārstniecības augu nozīmi, ķīmisko sastāvu un izmantošanas iespējām. Viņa atzīst, ka dabisko pļavu un augu daudzveidība Latvijā dramatiski pasliktinājusies, taču priecājas, ka jaunieši arvien nav zaudējuši saikni ar dabu un aktīvi interesējas par augiem un to izmantošanu veselības uzlabošanā. 1968. gadā, atgriežoties no doktorantūras studijām Maskavā, Vissavienības Ārstniecības augu zinātniskās pētniecības institūtā, sāka strādāt par pasniedzēju Rīgas Medicīnas institūta Farmācijas fakultātē un strādāja tur līdz pat aiziešanai pensijā 2011. gadā. 

Šī ir otrā no septiņām sarunām "Satori" ciklā "81+", kurā žurnāliste Eva Johansone sarunājas ar dažādiem cilvēkiem, kas sasnieguši 90. gadu desmitu – par paveikto, saprasto, sapņiem un nākotni. Jauna saruna katru piektdienu "Satori.lv" un Satori jūtūba kontā "Satori sarunas". Sarunu cikls "81+" tapis ar "KRASO Foundation" atbalstu.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!