Aktualitātes
15.03.2020

Tagad tiešsaistē bez maksas skatāma arī filma "Homo novus"

Komentē
3

Iepriecinot mājās palikušos, 2018. gada visvairāk skatītās Latvijas filmas "Homo novus" veidotāji piedāvā iespēju minēto kinodarbu šajā nedēļas nogalē tiešsaistē noskatīties bez maksas.

"Ja visi griķi apēsti un papīrs izlietots, bet māc garlaicība, piedāvājam jums īpašu iespēju šajā nedēļas nogalē noskatīties "Homo novus"," savā "Facebook" kontā raksta filmas producenti no "Film Angels Studio". Publiskotajai versijai ir pieejami subtitri angļu un krievu valodā, un to iespējams noskatīties šeit.

"Homo novus" ir romantiska intrigu un pārpratumu komēdija, kuras pamatā ir Anšlava Eglīša romāns ar tādu pašu nosaukumu. Filma vēstī par jaunu un nabadzīgu, bet ambiciozu provinces mākslinieku Juri Upenāju, kas no laukiem ierodas Rīgā, lai iekarotu vietu mākslas pasaulē. Jau pirmajā vakarā viņš nokļūst mākslinieku bohēmā un iemīlas. Jura pirmie soļi Rīgā izvēršas par komisku, reizēm aizkustinošu pārpratumu virknējumu.

"Homo novus" tapusi programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei". Tās režisore ir Anna Viduleja, bet lomās redzami spožākie pašmāju aktieri Igors Šelegovskis, Kristīne Krūze-Hermane, Kaspars Znotiņš, Kaspars Zvīgulis, Andris Keišs, Gundars Āboliņš un citi.

Atgādinām, ka 2018. gadā, kad filma piedzīvoja pirmizrādi, to kinoteātros noskatījās vairāk nekā 91 500 skatītāju (par to liecina Nacionālā kino centra apkopotie dati). "Homo novus" bija gada visvairāk skatītā pašmāju filma un otrā visvairāk skatītā filma kinoteātros vispār.

Jau ziņots, ka koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" straujās izplatības dēļ valstī no 13. marta līdz 14. aprīlim izsludināts ārkārtas stāvoklis, mudinot iedzīvotājus palikt mājās un pēc iespējas mazāk apmeklēt publiskās vietas.

Vairāk ideju par to, kā kulturāli pavadīt laiku mājās, meklē šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
3

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!