Aktualitātes
14.10.2021

Sākas Rīgas Starptautiskais kinofestivāls

Komentē
0

Šodien, 14. oktobrī, ar filmas "Es piedzimu Rosellīni" Latvijas pirmizrādi tiek atklāts jau astotais Rīgas Starptautiskā kino festivāls. Tā laikā būs skatāmas vairāk nekā 100 filmas 10 tematiskajās sadaļās, tostarp, konkursos. Šoreiz festivāls norisināsies ne vien, kā ierasts, kinoteātrī "Splendid Palace" un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, bet arī Madonā, Valmiermuižā un tiešsaistē visas Latvijas teritorijā.

Vienpadsmit dienu laikā kino cienītājiem un profesionāļiem tiks piedāvāta plaša filmu un notikumu programma – "Festival Selection", "Found In Berlinale" un "Nordic Highlights" sadaļās būs atrodami Eiropas un pasaules festivālos jau novērtēti darbi, atzītu režisoru jaunākās filmas, kā arī spilgti autorkino paraugi. Šīs filmas "Riga IFF" laikā piedzīvos savu Latvijas pirmizrādi – tostarp kulta režisora Vesa Andersona jaunākā filma "Francijas Vēstnesis, pielikums avīzei "Liberty, Kansas Evening Sun"", franču kino leģendas Leosa Karaksa atgriešanās uz lielā ekrāna ar psihedēlisko mūziklu "Anete", kā arī festivālu mīluļa un pašmāju skatītājam labi zināmā Joahima Trīra jauna cilvēka pašidentitātes meklējumi filmā "Pasaulē sliktākais cilvēks".

Šogad festivāla ietvaros norisināsies pieci konkursi – par festivāla galveno balvu un naudas godalgu cīnīsies "Feature Film Competition" iekļautie darbi, savukārt par balvu un iespēju tikt nominētam Eiropas kinoakadēmijas balvai sacentīsies festivāla īsfilmu sadaļas "Short Riga" nacionālajā un starptautiskajā konkursā iekļautie darbi. Īpašs pienākums ir uzticēts "Kids' Reel" bērnu žūrijai – viņu izvēlēto filmu pēc festivāla beigām izrādīs Latvijas Televīzija.

Ar Rosellīni kino dinastiju saistās ne tikai atklāšanas seanss – šogad festivāla retrospektīvas programma "The Rossellinis And The Century" ielūkosies radošās ģimenes ekrāna izpausmēs teju gadsimta garumā, apvienojot formas eksperimentus ar atklātu skatījumu uz mūsdienu pasauli.

Riga IFF industrijas sadaļā "Forum" ikviens interesents ir aicināts iepazīties ar dažādām kino šķautnēm – apmeklētājiem būs iespēja uzdot savus jautājumus filmu veidotājiem, piedzīvot paplašinātās realitātes darbus un gūt ieskatu kino industrijas aizkulisēs paneļdiskusijās.

Festivāla laikā tāpat ir gaidāmas vairāku Latvijas autoru darbu nacionālās pirmizrādes – skatītājiem uz lielā ekrāna būs iespēja noskatīties Lailas Pakalniņas satirizēto cross-fit Sniegbaltītes stāstu filmā "Spogulī", sekot teātra trupas "Kvadrifrons" radošajām gaitām vizuāli ekspresīvajā "Uguns aplis", kā arī filmā "Baņuta" redzēt veidolu, kādā ir atdzimusi pirmā Latvijas opera.

Šeit iespējams ielūkoties kinokritiķes Alises Zariņas sagatavotajā festivāla izlasē.

Riga IFF klātienes seansus iespējams apmeklēt tikai ar sadarbspējīgu COVID-19 vakcinācijas vai pārslimošanas ES digitālo sertifikātu (ar QR kodu) un derīgu personas apliecību (pasi vai eID).

Biļetes uz visiem RIGA IFF seansiem atrodamas festivāla mājaslapā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!