Agris Briedis
pirms 3 gadiem
Cilvēkam attiecībās ar citām dzīvām būtnēm nevajadzētu ēst citas dzīvās būtnes.
Tīģerim nav paredzēta izvēle ēst vai neēst citas dzīvās būtnes. Ja esi cilvēks, tad ir dota iespēja veidot attiecības, nevis palikt dzīvnieku bezizvēles instinktu līmenī.
Attiecības. Padomājiet par to.

Anda Baklane 1
pirms 3 gadiem
"Nejēdzīgākais, kas var notikt pandēmijas pamatoti izraisītā šoka rezultātā, ir cilvēku savstarpējām attiecībām raksturīgu jēdzienu attiecināšana uz dzīvo būtņu pasauli. Mums var rasties kārdinājums daļu šīs dzīvo būtņu pasaules sev definēt kā "pretiniekus" un atbilstoši rīkoties."

Cīņa pret dabu laikam gluži nav jaunums. Piem., ja tajā pašā http://periodika.lndb.lv/ pameklē tādas frāzes kā "uzvarēt dabu", "pārveidot dabu". Tūkstošiem gadu cilvēkam bijis jācīnās ar dabas spēkiem kā vājākajam, kāds tur brīnums, ka visi palaida garām momentu, kad pārspēks dažās frontēs nonāca cilvēku kā kolektīva rokās, un radās reāla iespēja dzīvo dabu iespiest stūrī. Nedzīvo dabu lielos vilcienos arī sakaitinājām. Un vīruss - vīruss ir "populācijas regulators", pavisam cienījams darbs saskaņā ar cilvēku vērtību sistēmu.

dzimmijs13
pirms 3 gadiem
"Varbūt pareizāk ir tos sikspārņus "kā šķiru"… nu, jūs sapratāt." - Neko nesapratu. Vai tad kāds/kādi vaino sikspārņus? Neesmu redzējis.
Nevis sikspārņi vainojami, bet tie idioti, kuri tirgoja sikspārņu ķermeņa daļas, ārstnieciskiem nolūkiem.
Bet te "Es tikai saku, ka "dabai" nav nekādu pienākumu pret cilvēkiem, tā nav nedz "laba", nedz "slikta", nedz "draudzīga", nedz "naidīga"" - atliek tikai piekrist.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!