Kadrs no seriāla "Who Killed Malcolm X?"
 
Aktualitātes
12.06.2020

"Netflix" izveido "Black Lives Matter" protestiem veltītu izlasi

Komentē
1

Reaģējot uz pretrasisma protestiem ASV un pārējā pasaulē, straumēšanas platforma "Netflix" izveidojusi izlasi "Black Lives Matter" ar melnādaino kopienas vēsturei, pieredzei un līdztiesības cīņai veltītām filmām, seriāliem un stendapa ierakstiem.

Kolekcijā iekļautas 45 filmas, seriāli un stendapa ieraksti, tostarp augstu novērtētā dokumentālā filma "13th" par ASV cietumu sistēmu, biogrāfiskā filma "Barry" par bijušo ASV prezidentu Baraku Obamu un dokumentālais seriāls "Who Killed Malcolm X?" par afroamerikāņu cilvēktiesību aktīvista Malkolma X slepkavību (ar pilnu izlasi var iepazīties šeit).

"Sakot "Melnādaino dzīvības ir svarīgas", mēs domājam arī, ka melnādaino stāsti ir svarīgi," teikts platformas oficiālajā "Twitter" kontā. "Pieņemot, ka fundamentālas, sistēmiskas pārmaiņas prasīs laiku, mēs varam sākt ar to, ka izceļam spēcīgus, sarežģītus stāstus par afroamerikāņu kopienas pieredzi."

Plaši protesti ASV un citur pasaulē sākās pēc tam, kad aizturēšanas laikā Mineapolisā baltādains policists noslepkavoja 46 gadus veco Džordžu Floidu, no jauna uzjundot ilgstošo konfliktu starp melnādaino kopienu un ASV policiju, kas bieži apsūdzēta rasismā un nepamatotā vardarbībā pret afroamerikāņiem. Vairāk par "Black Lives Matter" kustību lasi Alises Zariņas rakstā "Kurām dzīvībām ir nozīme?"!

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!