Foto: Unsplash.com
 
Aktualitātes
26.04.2019

NEPLP samazina LTV valdes locekļu skaitu – mediju vadīs viens cilvēks

Komentē
0

Pēc neveiksmīgā konkursa uz diviem Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu amatiem Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēmusi mainīt LTV statūtus, triju valdes locekļu vietā paredzot vienu, ziņo "LSM.lv".

Kā liecina NEPLP lēmums, padome ceturtdien, 25. aprīlī, apstiprināja LTV statūtus jaunā redakcijā, nosakot, ka LTV valdē ir tikai viens loceklis. Līdz šim LTV bija noteiktas trīs valdes locekļu amata vietas.

Saskaņā ar jaunajiem statūtiem LTV valdes locekli ieceļ uz pieciem gadiem.

Kopš 2016. gada LTV valdē ir Ivars Priede, kurš ir atbildīgs par finanšu vadības jautājumiem. Tāpat šogad janvārī valdē par pagaidu locekli tika iecelta Vikija Valdmane-Rozenberga.

Līdz ar NEPLP lēmumu Valdmane-Rozenberga tiek atcelta no LTV pagaidu valdes locekļa amata. Ar amata pildīšanu saistītās lietas un dokumenti viņai ir jānodod Priedem.

Jau ziņots, ka 2018. gada decembra beigās NEPLP no amatiem atcēla LTV vadītāju Ivaru Belti un valdes locekli Sergeju Ņesterovu. Uz abiem amatiem tika organizēts atklāts konkurss, un LTV darbiniekiem bijusi iespēja iztaujāt kandidātus.

Taču tika asi kritizēti gan konkursa nosacījumi, gan NEPLP gala izvēle, lemjot LTV vadību uzticēt Eināram Gielam un Evai Juhņēvičai, kuri, pat nestājoties amatos, atkāpās.

Pārbaudi par NEPLP rīkotā LTV valdes amatu konkursa rezultātu atbilstību likuma prasībām sākusi prokuratūra. Uzmanību NEPLP lēmumiem pievērsušas arī politiskās partijas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!