Aktualitātes
09.04.2019

Einārs Giels un Eva Juhņēviča atsakās no amatiem LTV valdē

Komentē
0

Konkursā uz Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekles digitālās attīstības un satura jautājumos amatu uzvarējusī Eva Juhņēviča un par valdes priekšsēdētāju izraudzītais Einārs Giels atteikušies no piedāvātajiem amatiem, ziņo "LSM.lv".

Par lēmumu nestāties LTV valdes locekles amatā Juhņēviča paziņoja ierakstā sociālā tīkla vietnē "Facebook". Viņa norādīja, ka lēmums pieņemts, izvērtējot visus notikumus ap LTV valdes konkursu un tā rezultātiem.

"Gribu pateikt paldies visiem iesaistītajiem, kuri novērtēja manas profesionālās spējas un kompetences, kā arī manu redzējumu par LTV attīstību, tomēr, izvērtējot visus notikumus ap LTV valdes konkursu un tā rezultātiem, esmu pieņēmusi lēmumu nestāties LTV digitālās attīstības un satura valdes locekles amatā. Man ir ļoti žēl, ka radusies šāda situācija, bet uzskatu, ka tas ir vienīgais pareizais risinājums šobrīd. Esmu par to informējusi arī NEPLP vadību. Novēlu Latvijas Televīzijai kļūt par mūsdienīgu, neatkarīgu un spēcīgu sabiedrisku mediju," paziņojumā "Facebook" raksta Juhņēviča.

Savukārt par Eināra Giela atteikšanos no LTV valdes priekšsēdētāja amatu liecina Latvijas Radio rīcībā esoša informācija, taču Radio nav izdevies viņu sazvanīt, lai iegūtu komentāru par lēmumu.

Konkurss uz amatiem LTV valdē izsludināts pēc tam, kad NEPLP kā LTV valsts kapitāla daļu turētāja 2018. gada pēdējā darbadienā vienbalsīgi pieņēma lēmumu izteikt neuzticību LTV valdes priekšsēdētājam Ivaram Beltem un valdes loceklim programmu attīstības jautājumos Sergejam Ņesterovam.

No konkursā atlasītajiem pretendentiem NEPLP nolēma LTV valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināt Eināru Gielu, bet valdes locekļa amatā digitālās attīstības un satura jautājumos – Evu Juhņēviču. Eva Juhņēviča bija XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore, strādājusi Jūrmalas domē kā mārketinga nodaļas vadītāja, SIA "McCANN Rīga" direktore, savukārt Einārs Giels ir biznesa konsultants, lektors biznesa augstskolā "Turība", lektors Latvijas Jūras akadēmijā, AS "Olainfarm" mārketinga tirgus datu analītiķis.

Taču Latvijas Žurnālistu asociācija aicināja padomi atcelt konkursa rezultātus, norādot uz Giela pieredzes trūkumu plašsaziņas līdzekļu jomā vai uzņēmumu vadībā, ko pieprasa likums, un vērsās arī Ģenerālprokuratūrā. Konkursa rezultātus kritizēja un aicināja tos atcelt arī virkne mediju organizāciju un politiskie spēki. Arī virkne LTV un Latvijas Radio žurnālistu aicināja NEPLP anulēt konkursa rezultātus. 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!