Toms Ķencis
pirms 7 gadiem
es zem šī parakstos (gan saturiski, gan estētiski)

Gundega Repše
pirms 7 gadiem
Pēc raksta sanāk, ka latvieši vainīgi, ka nav nekad pieteikuši karu. Johaidī, vēl viens komplekss uzradīts.

Edge
pirms 7 gadiem
" Ir sarauta mentālā saikne.....," tā teātra un kino režisors, profesors, Latvijas Kultūras akadēmijas prorektors Pēteris Krilovs (Latvijas Avīze, 25.10.2014.)
=================================================================================
Tagad katram pašam, katram "Es" ar pacietīgu darbu un piepūli pēc patiesības ir iespēja atjaunot sarauto - uzzināt, "kura" Latvija pieteica karu Vācijai. Vēsturiskos faktus jau ar interneta palīdzību nav grūti noskaidrot, papildus materiālus Gaismas pilī (nav tak Melnais caurums) var iegūt, tad laisties domātpriekā.
p.s. Manuprāt, Repšes kundze lielu drosmi izrādījusi, ja uzņēmusies uzrakstīt par 1940.g. notikumiem. Vēl jau "tautas sirdsapziņa" dzīva, tāpēc pārāk liela novirze no vēsturiskās patiesības var dārgi maksāt:""Esmu saņēmusi tik daudz samazgu uz galvas, vairāk nekā padomju laikā"
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/138938/mara-zalite-patriotisms-nav-silta-ciba

Edge
pirms 7 gadiem
Es varu turpināt, jo sāku pirms 30 gadiem.

Edge
pirms 7 gadiem
Šīs identitātes pamatā ir ideja....
=================================================================================Būsim reāli - liberastu ideoloģiju atsevišķi, faktus atsevišķi:
"Karadarbībā, ko ASV vedusi kopš 2001.gada 11.septembra teroristu uzbrukumiem, gājuši bojā 225 000 cilvēku, un tā izmaksājusi 4,4 triljonus dolāru, liecina Brauna universitātes zinātnieku veiktais pētījums." http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/51969/asv-karadarbiba-prasijusi-225-000-dzivibu-un-44-triljonus-dolaru

Edge
pirms 7 gadiem
Pēc raksta sanāk,....- "Ko sēsi, to pļausi." Atceļot Latvijas vēstures kā patstāvīga mācību priekšmeta mācīšanu skolās 1990-mito gadu sākumā, Jūsu, paaudzes ministrs to izdarīja,ļ.cien. Repšes kundze - izaugusi I.Jirgensones piesauktā "Mēs" paaudze ar daudziem kompleksiem. Manas paaudzes ("Vai viegli būt jauniem?) laikā gan mācīja (pajautājiet O.Kostandam), ka Latvija pieteica karu Vācijai 1919.g. 26.novembrī, jo vajadzēja pilnīgi un galīgi sakaut Rietumu brīvprātīgo armiju.
Laikā, kad Jirgensones paaudze ved Latviju pretim pilnīgai un galīgai saplūšanai ar ES kodolu, nav politkorekti atcerēties mūsu senču karošanu un uzvaras - izdevīgāk sekot liberastu ideoloģijas ietvaros propagandētajai vēstures koncepcijai - papļāpāt par "traumām" , "upuriem", "mūžīgajiem cietējiem un lūzeriem" un lielāko apspiedēju Krieviju.

Edge
pirms 7 gadiem
"Pretēji nacionāli orientētu pilsoņu bažām šāda skatījuma mērķis nav valodas vai citu lokālo tradīciju iznīcība. Šīs identitātes pamatā ir ideja,....."
=================================================================================
Ingūna Rībena:"Ziemassvētku laimes akā mēs ar vīru vinnējām divas biļetes uz filmu "Gredzenu pavēlnieks". Līdz tam nebiju bijusi tajā lielajā daudzzāļu kinoteātrī pie Centrāltirgus. Neticami prasta ēka kā lopu mītne, cilvēku armija, kam vienā rokā popkorna tūta un otrā — kola… Viņi visi sēž, grauž savu popkornu, dzer kolu un viņus izklaidē vismodernāko stereofonisko skaņu sistēmu pastiprinātie bļāvieni: "Kill them! Kill them! (Nogalini viņus)" un "Death! Death! Death! (Nāve)"… Aizvainojoši primitīvs sadalījums labajos un ļaunajos.
Vairāk nekā trīs stundu garumā to visu skatoties un klausoties, radās atkal negaidīti spilgti kopsaucēji un vispārinājumi par pasaulē notiekošo. No vienas puses, traģiski ir tas, kas 11. septembrī notika Amerikā. Bet no otras puses — vai amerikāņi ir pārvērtējuši to, ko viņi piedāvā visai pārējai pasaulei? To ideoloģiju, ko viņi naudas un peļņas vārdā pumpē cilvēku smadzenēs? "
http://www.ingunaribena.lv/domas/intervijas/8/
Aleksandrs Zinovjevs: Kad jūs klausāties Rietumu elites pārstāvjus, viss izskatās tik ļoti tīrs, cēlsirdīgs un caurstrāvots ar cieņu pret cilvēku. Runājot, viņi pielieto klasisko propagandas pamatprincipu: aizstāt realitāti ar saldiem vārdiem. Tomēr pietiek ieslēgt televizoru, aiziet uz kino, atvērt bestselleru vai paklausīties kādu populāru mūzikas hītu, lai pārliecinātos par pretējo: par bezprecidenta nežēlības, seksa un naudas kulta izplatību.
http://infoagentura.wordpress.com/2014/08/20/par-rietumu-totalitaro-demokratiju-aleksandra-zinovjeva-intervija-1999-berline/
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!