Bez-nopietni
25.08.2004

Kāds tu esi digitālajā laikmetā?

Komentē
0

TĀTAD TEV ŠĶIET, KA TU ESI STILĪGS

Tu domā, ka izskaties pietiekami biezs? Kā tad! Tev mugurā ir gaumīgas lupatas: Diesel vai Tommy Hilfinger, ja esi jaunāks par 25 gadiem, un Gucci vai Gianfranco Ferre modeļi, ja esi vecāks par 30. Tu nupat kā esi uzlabojis savus vecpilsētas apartamentus, uzstādot tajos baseinu un Bang&Olufsen mājas kinoteātri un izmisīgi centies nokārtot kārtējos maksājumus līzinga firmai par savu šāgada modeļa BMW (pieticīgi, trešās sērijas).

Bet esi piesardzīgs, jo tavs mobilais telefons, piezīmjdators vai digitālais asistents var vērīgāka garāmgājēja acīs tevi tomēr, lai cik tas skumji nebūtu, pataisīt par parastu muļķi, kas nerubī firmās.

KO TAVI RĪKI STĀSTA PAR TEVI

MOBILAIS TELEFONS

Tēva vecais “ķieģelis”. Komentāri lieki. Tas ir piedodami tikai tādā gadījumā, ja tu dzīvo vairāk nekā 100 km attālumā no galvaspilsētas centra vai uzskati sevi par filozofu.

Motorola StarTac. Lai gan šajā strauji augošajā tirgū tas vairs nav nekāds jaunais modelis, tas tomēr ir kaut kas. Tikpat amerikānisks kā kokakola vai “Chevrolet”, vai arī “Boeing 747”.

Nokia. Tas ir “BMW” tavā rokā. Pēc analoģijas Nokia 5110 ir jaunais trešās sērijas “bemberis”, 8110 - Z3 “rodsters”, bet Zippo šķiltavu izmēra Nokia 8810 vienīgais ļauj sazināties Kanāriju salās vai Malibu. Šie komentāri par Nokia neattiecās uz 9000. “Komunikātoru”. Ja tev tāds ir, tu esi dīvainis. Varbūt esi nedaudz aizsteidzies laikam priekšā, Dīvaiņa kungs.

Ericsson. Tas ir “SAAB” tavās rokās. Tāpat kā minētais auto, tas ir simpātiski skandināvisks. Tev gan jāatvadās no nagiem, lai veiksmīgi lietotu necilā izmēra (un bieži vien spītīgo) tastatūru.

Nevienam nezināmas markas mobilais telefons. Tu esi zaudētājs. Tu esi “lūzers”. Faktiski tu neesi nekas.

Lētais. Tas neatbilst stilam. Tu esi pārāk lietišķs.

DATORS

Pirkt datoru ir tas pats, kas pirkt zivi tirgū, jo ir daudz tirgotāju un plašs piedāvājums, bet produkcija ir viena tipa un visai drīz tā būs jau “otrā svaiguma” vai pat ārā metama.

Jebkurš dators ar slavenas firmas logo. Nomierinies, tu esi labs cilvēks. Bet mēģini saprast, ka gan viena, gan otra “labā marka” ir ļoti līdzīgas. Datori iedalās tajos, kas “uzkaras” un tajos, kas ne.

Dators bez nosaukuma. Ja pats to esi konstruējis, tu esi malacis. Seksīgs malacis. Savukārt pretējā gadījumā, vismaz pēc datorspeciālistu domām, tu esi “dunduks”. Bet tas nav tik slikti, kā tas izklausās.

iMac. Tev ir Zippo izmēra Nokia 8810, vai ne? Protams, jo tev patīk smukas lietiņas un ir pilnīgi vienalga, cik tās maksā.

Piezīmjdators. Tu sajūti tā svaru ikreiz, kad tu dabū to stiept sev līdzi. Tu nedrīksti to lietot lidmašīnā, jo tad tai nokritīs spārni, kā mums stāsta. Akumulatori tiem izlādējas neticami ātri. Tu esi piešmaukts vai piešmaucams.

Piezīmjdators ar Windows CE. Tu esi ļoti praktiska persona, kas nepievērš uzmanību lētiem mārketinga trikiem, vai arī tu gribi izlikties par ārzemju laikraksta žurnālistu.

Plaukstdators (palmtop). Ja tev vispār ir draugi, tad tiem arī tāds ir. Tu esi “ciets rieksts”. Bet domāt, ka tava dzīve ir skaista un tev tāds patiešām ir vajadzīgs, vairāk ir no sērijas “Piedzīvojumi un fantastika” nekā no dzīves mūsu republikā.

Lēts personālais asistents. Tas nodrošināja patīkamu iespaidu par tevi meitenei, kas, tāpat kā tu, stāvēja trolejbusa pieturā. Tas gan nav no digitālās pasaules.

AUDIO

Minidisku spēlētājs. Tev ir pārāk daudz naudas vai arī tu ļoti, ļoti mīli mūziku. Vai arī - tu ienīsti kasetes. Tas ir normāli.

Dārgs kasetnieks. Tev ir krietni vairāk naudas, nekā tev vajag, tāpēc tu nemitīgi meklē iespēju, kā izkļūt no šīs neveiklās situācijas, vai arī tu ienīsti minidiskus. Tas ir amizanti.

Discman. Kopš tu to nopirki, tev liekas, ka tavi darbabiedri un draugi sākuši klusāk runāt. Tu laikam nojaut, kāpēc. Pačukstēšu, ka nopietnākajiem jaunajiem Discman modeļiem ir ne tikai kārtīga skaņa, bet arī vismaz 30 sekunžu antišoka aizsardzība.

Walkman. Kasetes šņākoņa tev palīdz aizmigt vilcienā. Tas ir OK.

Skaņuplašu vai tā dēvēto VINILU atskaņotājs. Tu esi vai nu melomāns, vai azartisks kluba “Metro” apmeklētājs. Jebkurā gadījumā, daudzi cilvēki tevi nesaprot.

SPĒLES

Sony PlayStation. Tev patīk spēlēt “autobraucēju” un tu sapņo reiz nočiept “Ferrari”.

Nitendo 64. Tu dzīvo sapņu pasaulē, kurā mīt arī dažāda kalibra bruņinieki un raganas. Tu neesi kaitīgs sabiedrībai. Sapņo vien.

KUSTĪBĀ

Auto navigācijas sistēma. Tā sadārdzina tavu auto par veseliem četriem tūkstošiem “zaļo”. Bet tā var saglabāt tavas nestabilās attiecības ar skaisto sievu.

Jaudīga auto stereoiekārta. Tu ienīsti cilvēkus vai arī otrādi, ja tu to vēl nezināji.

Datoru Avīze 1999.

Raksts diemžēl publicēts bez autora atļaujas. Autors, cerams, neļaunosies.

Datoru Avīze 1999

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!