Aktualitātes
11.02.2020

BBC veido dokumentālu seriālu par Grētu Tunbergu

Komentē
0

Britu telekanāls BBC šobrīd strādā pie jauna seriāla, kurā sekos septiņpadsmitgadīgās klimata aktīvistes Grētas Tunbergas ceļojumiem pa visu pasauli cīņā pret klimata pārmaiņām, raksta "The Guardian".

Seriāls piedāvās ieskatu tajā, ko nozīmē būt "globālai ikonai", dokumentējot Grētas Tunbergas sarunas ar zinātniekiem, politiķiem un biznesmeņiem, ikdienas darbu pie kampaņas un "ceļu uz pieaugušo pasauli", teikts "BBC Studio" paziņojumā.

Grēta Tunberga atpazīstamību ieguva 2018. gadā, kad trīs nedēļas pēc kārtas katru skolas dienu sēdēja pretī Zviedrijas parlamentam, protestējot pret valdības rīcības trūkumu saistībā ar klimata pārmaiņu krīzi. Rezultātā radusies kustība "Fridays For Future", kas jau izplatījusies ārpus Zviedrijas uz citām Eiropas Savienības valstīm, tostarp Latviju, bet pati Grēta 2019. un 2020. gadā tika nominēta Nobela miera prēmijai, kā arī pērn nosaukta par "Time" "Gada cilvēku".

Pašlaik dokumentālo filmu par Tunbergu veido arī ASV platforma "Hulu".

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!