Grēta Tunberga
 
Aktualitātes
14.03.2019

16 gadus vecā zviedru klimata aktīviste Grēta Tunberga nominēta Nobela miera prēmijai

Komentē
0

Trīs norvēģu likumdevēji nominējuši sešpadsmitgadīgo zviedru klimata aktīvisti Grētu Turnbergu, kas kļuvusi par vienu no redzamākajām klimata aktīvistēm pasaulē, Nobela miera prēmijai.

Tunberga mudina skolēnus neapmeklēt skolu, lai pievienotos protestiem, pieprasot aktīvāku globālo rīcību klimata pārmaiņu novēršanai. 2018. gada augustā Tunberga trīs nedēļas pēc kārtas katru skolas dienu sēdēja pretī Zviedrijas parlamentam, protestējot pret valdības rīcības trūkumu saistībā ar klimata pārmaiņu krīzi. Rezultātā radusies kustība "Fridays For Future", kas jau izplatījusies ārpus Zviedrijas uz citām Eiropas Savienības valstīm, tostarp Latviju, kur 15. martā Vērmanes dārzā Rīgā notiks Grētas Tunbergas iedvesmots klimata streiks.

Fredijs Andre Vestargārds un divi citi Zviedrijas politiķi, kas Tunbergu izvirzījuši, presei norādīja, ka tic "Grētas sāktās vērienīgās kustības svarīgajai lomai miera nodrošināšanā" un ka "klimata draudi ir, iespējams, vieni no galvenajiem karu un konfliktu veicinātājiem".

Jebkuras valsts likumdevējs var izvirzīt savu kandidātu Nobela miera prēmijai. Šogad tai pieteikts kopumā 301 pretendents – 223 cilvēki un 78 organizācijas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!