Aktualitātes
05.01.2023

Ventspilī viesosies Harkivas operas un baleta teātris

Komentē
0

31. janvārī Ventspilī teātra namā "Jūras vārti" ar baleta izrādi "Žizele" uzstāsies Harkivas Nacionālais akadēmiskais operas un baleta teātris no Ukrainas.

Kā norāda izrādes rīkotāji, Harkivas Nacionālais akadēmiskais operas un baleta teātris ir viens no izcilākajiem un vecākajiem Ukrainas muzikālajiem teātriem. Ventspilī harkivieši izrādīs franču romantisma perioda baletu "Žizele", kas vēsta par piecpadsmit gadus vecās, naivās meitenes Žizeles pirmo iemīlēšanos un piedzīvoto nodevību, kam seko ārprāts un nāve. 

Baleta "Žizeles" autori ir libretisti Teofils Gotjē un Žils Anrī Senžoržs, komponists Ādolfs Šarls Adāns, horeogrāfi Žans Koralli un Žils Pero. Kopš pirmizrādes 1841. gadā Parīzē "Žizele" joprojām tiek plaši iestudēta teātros visā pasaulē.

"Iestudējuma vērtība ir tā horeogrāfijā. Žizeles loma ir liels izaicinājums, kas daudzām dejotājām ir klasiskā repertuāra karjeras augstākā virsotne. Mūsdienās "Žizele" visbiežāk skatāma versijā, kuru 19. gs. nogalē veidojis Sanktpēterburgas Marijas teātra horeogrāfs Mariuss Petipā. Tā ir gaisīga, viegla un emocionāli piesātināta. Tieši šo versiju, ar Leonīda Lavrova redakciju, piedāvā Harkivas balets," raksta viesizrādes rīkotāji.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā:  www.bilesuparadize.lv.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!