Kadrs no festivāla atklāšanas filmas "White Noise".
 
Aktualitātes
26.07.2022

Trīra miniseriāls, pusaugu kanibāli un Merilina Monro: Venēcijas kinofestivāls izziņo programmu

Komentē
0

Venēcijas Starptautiskais filmu festivāls izziņojis šīgada programmu ar Larsa fon Trīra, Mārtina Makdonas, Lukas Gvadanjīno un citu ievērojamu režisoru jaunākajām filmām.

Par festivāla galveno balvu šogad sacentīsies 22 kinolentes. Starp tām ir režisora Toda Fīlda ("Bērnu spēlītes") jaunā drāma TÁR ar Keitu Blanšetu slavenas diriģentes lomā; "Sauc mani vārdā" autora Lukas Gvadanjīno filma par pusaugu kanibāliem Bones and all ar Timotiju Šalamē vienā no lomām; tikko uz septiņiem gadiem notiesātā irāņu režisora Džafara Panahi filma No Bears, Mārtina Makdonas ("Reiz Brigē, ""Trīs paziņojumi pie Ebingas Misūri štatā") filma Banshees of Inisherin ar aktieri Kolinu Farelu galvenajā lomā, Endrjū Dominika biogrāfiskā filma par Merilinu Monro, Džoannas Hogas ("Suvenīrs") filma The Eternal Daughter ar Tildu Svintoni galvenajā lomā, Alehandro Gonzalesa Injaritu ("Putncilvēks") komēdija "Bardo", kas seko kāda žurnālista gaitām un Floriana Zellera turpinājums godalgotajai filmai "Tēvs".

Keita Blanšeta filmā TÁR.

Virkne gaidītu filmu pirmizrādes piedzīvos ārpuskonkursa skatēs. To vidū arī nelaiķa Kima Kiduka vērienīgā un ilgi tapusī kara drāma Call of God un Olīvijas Vaildas filma Don't Worry Darling par 50. gadu amerikāņu mājsaimnieci, kuras ārēji ideālajā dzīvē pamazām parādās plaisas (galvenajās lomās – Florensa Pjū un Harijs Stailzs).

Viens no intriģējošākajiem festivāla notikumiem ir arī režisora Larsa fon Trīra miniseriāla "Valstība" trešā daļa, kas turpinās 1994. gadā aizsākto kinostāstu par noslēpumainajiem notikumiem kādā dāņu slimnīcā.

Festivālu atklās Noas Baumbaha ("Laulības stāsts") melnā komēdija White Noise, kam pamatā Dona Delillo romāns "Trokšņi" – stāsts par Džeku Gledniju, Hitlera studiju vadītāju kādā prestižā ASV augstskolā, viņa sievu, draugiem un kolēģiem. Galvenajās lomās – Ādams Draivers un Grēta Gērviga.

Venēcijas Starptautiskais kinofestivāls ir viens no gada nozīmīgākajiem kino industrijas pasākumiem un šoreiz notiks no 31. augustam līdz 10. septembrim.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!