Aktualitātes
24.01.2023

Top dokumentālā filma par parādu piedziņas firmu "Arvik"

Komentē
0

Režisore Ieva Ozoliņa sākusi darbu pie jaunas dokumentālās filmas "Balodis ar olīvzaru", kas jau projekta stadijā izraisījusi interesi Francijā un Čehijā, informēja filmas pārstāvji.

Filmas centrā ir jau medijos zināmā uzņēmuma "Arvik" kodols. Notikumu pamatā ir stāsts par bijušajiem ieslodzītajiem, kuri, beidzoties vētrainajiem deviņdesmitajiem, nolēma dibināt parādu piedziņas uzņēmumu, ļaujot mums minēt, kāpēc viņu darba efektivitāte ir ievērojami augstāka nekā daudziem līdzīgiem uzņēmumiem.

Režisore Ieva Ozoliņa iepriekš uzņēmusi filmu par savu tēvu "Mans tēvs baņķieris". "Kad mans tēvs aizbēga, paliekot parādā bankas noguldītājiem aptuveni sešus miljonus latu, es rēķinājos, ka pie manis atbrauks tieši tādi puiši kā šīs filmas varoņi, taču viņi neatbrauca… Kāpēc? Ar šādu domu iesāku šo dokumentālās filmas projektu," stāsta režisore.

Uzņēmums vairākkārt nonācis kriminālpolicijas redzes lokā, taču, kā norāda filmas veidotāji, situācija nav tik viennozīmīga. "Filma uzdod jautājumu - ko darīt "vienkāršajam cilvēkam", kam neatdod naudu negodīgi biznesa partneri vai nesamaksā par pārdotu automašīnu? "Arvik" bieži vien ir pēdējā instance, kad izmēģināts viss cits," topošo filmu raksturo tas veidotāji.

"Man kā režisorei vienmēr ir interesējušas dilemmas, situācijas, kurām nav viena pareiza vai nepareiza risinājuma, un šī filma ir tieši par to. Daži "Arvik" puišus sauc par bandītiem, bet daži par vienīgajiem, kas spējuši palīdzēt citādi bezcerīgās situācijās," stāsta Ieva Ozoliņa.

Izmantojot gan cinema verite, gan poētiskā kino elementus, filma piedāvās reālistisku un īpatnēja humora caurvītu ieskatu vidē, par kuru sabiedrībai izveidojies pretrunīgs priekšstats.

Topošā dokumentālā filma "Balodis ar olīvzaru" konkursa kārtībā izvēlēta Francijas festivāla FIPADOC projektu prezentācijām un Čehijā "East Doc Forum", kurš norisināsies martā.

Filma uz ekrāniem gaidāma 2024. gadā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!