Aktualitātes
26.05.2020

Tiešsaistē klausāmas Platona Buravicka "Līkās dziesmiņas"

Komentē
0

Komponists Platons Buravickis un baritons Armands Siliņš ieskaņojuši Jāņa Baltvilka bērnu dzejas dziesmu ciklu "Līkās dziesmiņas", ko vizualizējusi māksliniece Laima Hauks.

Dziesmas tiešsaistē ir skatāmas festivāla "YouTube" kanālā. Mākslinieki to iesaka klausīties austiņās vai uz lielām skandām, savukārt dzīvo atskaņojumu varēs novērtēt 29. maija vakarā kultūrvietā "Tu jau zini Kur".

Dziesmu cikls tapis 2019. gada vasarā pēc Jāņa Baltvilka balvas organizatoru pasūtījuma un veltīts dzejnieka 75 gadu jubilejai. Tas tika pirmatskaņots balvas ceremonijā un pēcāk sāka dzīvot savu dzīvi, aizceļojot uz tā paša gada festivālu "Sansusī". Cikls sastāv no četrām dziesmām – "Līkā dziesmiņa", "Spīļaste pārbauda grīdu", "Siena kaudze" un "Apogs pogājas". Komponists P. Buravickis ir gan mūzikas autors, gan pats to iespēlējis (analogie sintezatori un datorelektronika).

Cikla "Līkās dziesmiņas" atklāšana notiks 29. maija vakarpusē kultūrvietā "Tu jau zini Kur" Tallinas ielas kvartālā. Platons Buravickis piedāvās 30 minūšu autorkoncertu, kur iekļautas arī iepriekš minētās četras dziesmiņas. Pirmā autorkoncerta sākums plkst. 19.00. Pēc publikas pieprasījuma iespējams arī otrais un trešais koncerts – pa 20 klausītājiem vienā reizē dzīvās rindas kārtībā. Autorkoncerta ieejas karte būs iegādājama pasākuma norises vietā un pieaugušajiem maksās 3 eiro.

Ņemot vērā valdības lēmumus par ārkārtējo situāciju pēc 9. jūnija, festivāla "Sansusī" organizatori informēs par septītā festivāla norisi, kas šogad paredzēta no 7. līdz 9. augustam Susējā, kā arī par 11. jūlijā Cēsīs plānoto pasākumu "Sansusī vakars Cēsīs" norises kārtību.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!