Aktualitātes
19.07.2022

Sporta pils dārzus atzīst par vienu no labākajām publiskajām telpām Eiropā

Komentē
0

Sporta pils dārzi Rīgā nominēti prestižajai Eiropas pilsētu publiskās telpas balvai, kam šogad tika pieteikti 328 projekti no 35 Eiropas valstīm. Biedrības "Artilērijas dārzi" organizētais urbānās dārzkopības projekts ir viens no pieciem finālistiem, kas cīnīsies par galveno balvu novembrī Barselonā.

Balvas vēsturē šis ir otrais projekts no Latvijas, kas izcīnījis finālista godu. "Tas ir ļoti liels gods un lepnums ne tikai mums kā projekta organizētājiem, bet arī ikvienam iedzīvotājam, kurš piedalījās un ik dienas piedalās projekta veidošanā, uzturēšanā un attīstīšanā. Esam ļoti priecīgi, ka mūsu projekts izskan starp citiem izciliem Eiropas publiskās ārtelpas projektiem un ka Rīga izskan kā vieta, kur šādiem projektiem ir mājvieta. Būt starp finālistiem jau ir uzvara," saka idejas autore un projekta vadītāja Renāte Lagzdiņa. 

Urbānās dārzkopības projekts "Sporta pils dārzi" ir rīdznieku veidots projekts ar mērķi atvērt un pilsētnieku izmantošanai nodot ilgi slēgto Sporta pils teritoriju. Ar iedzīvotāju dalību 2020. gadā teritorija tika sakopta un sagatavota pirmajai dārzkopības sezonai. Sporta pils dārzos atrodas 140 īrei pieejami pilsētas dārzi, kā arī publiski pieejamas pļavas, kurās atrodas gleznotājas Amandas Ziemeles darbs "Kārais zobs" un mākslinieces Darjas Meļņikovas kiosks, kas atvērts ikvienam interesentam no ceturtdienas līdz svētdienai vasaras sezonā. Vairāk par projektu var lasīt mājaslapā.

Eiropas pilsētu publiskās telpas balva tiek piešķirta katru otro gadu kopš 2000. gada. Balva ir Barselonas Laikmetīgās kultūras centra iniciatīva, un tās mērķis ir atzīt un popularizēt projektus, kas rada, atjauno un uzlabo publisko telpu Eiropā. Tā atšķiras no citām iniciatīvām, kas vērsta uz arhitektu apbalvošanu un kas tiek piešķirtas ainavu projektiem, izceļot tipiskai pilsētvidei piemītošo pilsonisko raksturu. Apbalvojumu augsti vērtē nozares profesionāļi, tādēļ finālista statuss nodrošina plašu starptautisko uzmanību un atzinību. Šogad projektu prezentācijas un balvu pasniegšana notiks Barselonā no 14. līdz 15. novembrim.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!