Aktualitātes
11.08.2021

Šonedēļ Aknīstē notiks festivāls "Sansusī"

Komentē
0

No 13. līdz 15. augustam rezidenču centrā "Susēja" Aknīstē jau astoto reizi festivāls "Sansusī", kura programmā šoreiz galvenā loma būs mūzikai.

Pirmo reizi festivālā būs ceturtdaļtoņu džezs, tāpat būs arī cita instrumentālā mūzika un vokālā kamermūzika, ierastie kautiņi bāros un 20 minūšu diskotēka. Būs arī instalācijas ārpus teritorijas, kā arī teātra izrādes, kur viena bērnu izrāde piedzīvos savu pirmizrādi.

Festivāla mākslinieciskais vadītājs Armands Siliņš "Spēks joprojām būs kontrastos – akadēmiskā māksla mežā, ko klausās publika, kas guļ teltīs un staigā gumijniekos. Šogad izmēģināsim jaunu vietu meža skatuvei, kurā notiks tradicionālais rītjausmas koncerts. Savukārt Liepu dīķī būs iespēja ne tikai nopeldēties… Bet piektdienas un sestdienas diennakts tumšajās stundās varēs apsekot arī kādu īpašu "Sansusī" labības lauku."

Cirsmas skatuvē būs skatāma holandiešu arhitektu-mākslinieku apvienība "TAAT" dāvinājums "Sansusī" – Ideālās ģeometriskās formas un dabas saplūšana instalācijā-paviljonā "KHOR II". Celšanā piedalījās "Sansusī" Eiropas brīvprātīgo jauniešu projekta grupa, kas šovasar dzīvo un darbojas rezidenču centrā "Susēja", un latviešu brīvprātīgie, kas regulāri palīdz pasākumos. Projekts ir teātra, arhitektūras un kopienas darba apvienojums, lai svinētu demokrātiju un sociālo saliedētību.

Ir trīs veidi, kā piedalīties festivālā. Pilna laika festivāls jeb triju dienu biļete derīga no piektdienas (13. augusta) plkst. 17.00, kad apmeklētājus sāk laist teritorijā, līdz svētdienas (15. augusts) vakaram (pēdējais koncerts plkst. 15.30). Šogad aizņemtākajiem apmeklētājiem pārdošanā arī vienas dienas biļetes, kas darbojas līdz nākamās dienas plkst. 9.00. Savukārt digitālā biļete sniegs iespēju tiešsaistē sekot līdzi norisēm Aknīstē, kā arī vēl nedēļu skatīties visu arhīvā. Vairāk informācijas www.sansusi.lv.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!