Aktualitātes
14.09.2020

"Satori" dzejas diskotēka pirmoreiz notiks Liepājā

Komentē
0

Apvienojot dzeju, mūziku un ļaušanos dejai, piektdien, 25. septembrī, pulksten 21:00 "Liepājas Mākslas foruma" atklāšanas vakaru papildinās interneta žurnāla "Satori" rīkotā dzejas diskotēka "Bohēmiskās dzīres".

Dzejas diskotēkas "Satori" organizē jau vairākus gadus, ierasti tās notikušas kultūras foruma "Baltā nakts" ietvaros. Diskotēkā dīdžeja lomā iejūtas dzejnieki – viņi lasa publikai savu dzeju, atskaņo pašu izvēlētas dažādu žanru dziesmas un skaņdarbus, nododas bohēmiskām dzīrēm un dejām. Dzejas diskotēkas apvieno izklaidi un mākslu un ļauj ar laikmetīgās dzejas procesiem un autoriem atbrīvotā gaisotnē iepazīties tiem, kas ikdienā, iespējams, dzejas norisēm neseko.

"Katra autora izvēlētā mūzika pastāsta kaut ko par šo autoru un zināmā mērā ļauj iepazīt viņu labāk. Var atskanēt gan aristokrātu maršs, gan popdziesma, ko mēs citkārt dzirdam radio. Tas ļauj apzināties un novērot to, ka dzejnieki, kuru profesija mūsdienās tiek uztverta kā nedaudz mistiska, arī ir tikai cilvēki, kas mēdz izklaidēties un atpūsties," par diskotēkā dzirdamajiem mūzikas žanriem stāsta "Satori" galvenais redaktors Henriks Zēgners.

"Cilvēki dejo un paralēli klausās dzeju, var just, ka viņi šo tekstu ar laiku, dziļāk naktī, sāk uztvert ar lielāku entuziasmu, un tas mums, dzejniekiem, ir visnotaļ baudāmi. Kopumā tas veido tādu kā performanci, kuru katrs dzejnieks ir režisējis, izvēloties konkrētu dzejoli un dziesmu," piebilst dzejniece un dramaturģe Anna Belkovska.

"Bohēmiskajās dzīrēs" dzeju lasīs un mūziku atskaņos astoņi mākslinieki: dzejnieks un kādreizējais liepājnieks Aivars Madris, dzejnieks, atdzejotājs un literatūrkritiķis Raimonds Ķirķis, dzejnieks Kirils Ēcis, dzejniece un māksliniece Marija Luīze Meļķe, ilustratore un dzejniece Lote Vilma Vītiņa, dzejniece un dramaturģe Anna Belkovska, dzejnieks un literatūrkritiķis Artis Ostups, kā arī interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors Henriks Eliass Zēgners.

"Liepājas Mākslas forumu" ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Liepājas pašvaldības finansiālo atbalstu organizē Liepājas koncertzāle "Lielais dzintars". Biļetes uz dzejas diskotēku par 5,00 eiro nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un interneta vietnē "Bilesuparadize.lv". Pasākuma dienā biļešu cena 7,00 eiro. Norises ilgums: aptuveni 3 stundas. Informācija par visiem foruma maksas un bezmaksas pasākumiem lasāma šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!