Aktualitātes
07.12.2020

"Satori" diskutēs par homofobiju un likumdošanu Latvijā

Komentē
1

Trešdien, 9. decembrī, plkst. 18:00 tiešraidē feisbukā un Satori.lv notiks "Satori" diskusija "LGBTQ+ Latvijā: pārmaiņu slieksnis?".

Piecpadsmit gadus pēc pirmā Rīgas praida LGBTQ+ kopienas stāvoklis un iekļautība Latvijas sabiedrībā noteikti ir uzlabojusies, taču, daudzuprāt, aizvien nav apmierinoša. Viss liecina, ka tas ir kļuvis par vienu no centrālajiem – vai vismaz skaļākajiem – sociālpolitiskajiem jautājumiem publiskajā telpā. Gan arvien sparīgāk pieteiktais dzīvesbiedru likumprojekts, gan nesenais Satversmes Tiesas lēmums rada šķitumu, ka pārmaiņas ir nobriedušas vai tuvojas briedumam. Vienlaikus homofobija dažādās formās joprojām ir plaši izplatīta.

Kādas ir un kādām jābūt attiecībām starp likumdošanu un sabiedrības viedokli? Vai tiešām Latvijas sabiedrība "nav gatava" pārmaiņām, un ko vispār nozīmē būt gatavai? Attieksme pret minoritātēm Latvijā acīmredzami mainās, bet vai šīs izmaiņas ir iespējams paātrināt? Vai homofobijas dažādajām izpausmēm ir līdzīgi vai atšķirīgi cēloņi, un kādi tie ir?

Sarunā piedalās žurnāliste Rita Ruduša, jurists Lauris Liepa, antropoloģe Anna Žabicka un psihoterapeits Nils Sakss Konstantinovs. Saruna notiks videotiešraidē, to vadīs "Satori" galvenais redaktors Henriks Eliass Zēgners un filozofs Helmuts Caune.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!