Aktualitātes
30.11.2022

Saeimas komisija noraida 23 000 cilvēku parakstīto iniciatīvu par visu ģimeņu aizsardzību

Komentē
0

30. novembrī Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija noraidījusi iniciatīvu "Par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību", ko portālā "Mana balss" parakstīja vairāk nekā 23 000 Latvijas iedzīvotāju. 

Iniciatīvas mērķis bija aicināt Saeimu pieņemt tiesisko regulējumu ārpus laulības savienībā dzīvojošu pāru, tostarp viendzimuma, tiesiskai atzīšanai un sociālajai aizsardzībai.

Par iniciatīvas tālāku skatīšanu balsoja deputāti Antoņina Ņenaševa (P), Agnese Krasta (JV), Jānis Vucāns (ZZS), Irma Kalniņa (JV) un Leila Rasima (P). Pret iniciatīvas tālāku izskatīšanu balsoja Raivis Dzintars (NA), Edgars Tavars (AS), Edmunds Zivtiņš (LPV), Atis Deksnis (AS), Jefimijs Klementjevs (Stabilitātei), Nataļja Marčenko-Jodko (Stabilitātei), Nauris Puntulis (NA) un Ričards Šlesers (LPV).

Reaģējot uz komisijas lēmumu, iniciatīvas autori, kustība "Dzīvesbiedri", norādījusi – lai gan politiķi iniciatīvu noraidīja, diskusijā vairākkārt izskanējis, ka jautājums jārisina. "Sekosim līdzi Satversmes tiesas spriedumu izpildes procesam, bet šaubu nav – kāds tiesisks risinājums ir jārod. Drošība ir viena no cilvēku pamatvajadzībām. Valstij ir jādara viss nepieciešamais, lai visi tās iedzīvotāji starp mums varētu justies droši un pasargāti," raksta "Dzīvesbiedri".

Jau ziņots, ka ar mērķi pildīt Satversmes tiesas spriedumu – noregulēt ārpus laulības dzīvojošo personu personiskās un mantiskās attiecības – Tieslietu ministrija šogad izstrādāja Civilās savienības likumprojektu, kas tā arī netika pieņemts, apstājoties 3. lasījumā, tāpēc 27. oktobrī iniciatīva "Par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību" tika iesniegta jaunajai Saeimai. Šajā laikā tiesiskā ceļā par ģimenēm atzīti jau 25 pāri.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!